Λέσβος: Σοβαρές καταγγελίες για δασκάλα – «Έβαλε κόκκινο πιπέρι και σελοτέιπ σε στόμα μαθητή – Λέει ότι ξέρει καράτε»

Λέσβος: Σοβαρές καταγγελίες για δασκάλα – «Έβαλε κόκκινο πιπέρι και σελοτέιπ σε στόμα μαθητή – Λέει ότι ξέρει καράτε»
Φωτογραφεία αρχείου

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της καθηγήτριας αγγλικών, η οποία δρα εντελώς ακατάλληλα εξαπολύοντας απειλές προς τη μαθητική κοινότητα, στα σχολεία όπου διδάσκει: «Δέρνω γονείς, ξέρω καράτε…», είχε χαρακτηριστικά αναφέρει όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα stonisi.gr.

H ιστοσελίδα φέρνει στο «φως» μία καταγγελία Συλλόγου Γονέων της Λέσβου το 2018, όπου αναφέρεται ότι η ίδια καθηγήτρια σε μαθητή της Γ΄ Δημοτικού «έβαλε κόκκινο πιπέρι στο στόμα» του και «λίγο αργότερα του το σφράγισε με σελοτέιπ»!

«Η γυναίκα θέλει βοήθεια, το σύστημα δεν βοηθά, και μένουν απροστάτευτα τα παιδιά», είπε στην ιστοσελίδα μέλος Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που είχε προχωρήσει τότε σε καταγγελία.

Η καθηγήτρια είχε τοποθετηθεί σε Δημοτικό Σχολείο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η τότε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέρεται να έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει εκτός των Δημοτικών Σχολείων. Μάλιστα εναντίον της, αλλά και εναντίον του Συλλόγου η καθηγήτρια αγγλικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά!

«Ας σημειωθεί ότι και τότε, αλλά και σήμερα γονείς που κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά, όχι μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές, αλλά βλέπουν καθ’ ύλην αρμόδιους, μερίδα διευθυντών σχολικών μονάδων, να τους αποτρέπει να δημοσιοποιήσουν το θέμα, ώστε «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι»…

Υπάρχει όμως ένα πλέγμα ευθυνών και εξουσιών Αρχών που δεν φαίνεται καθόλου συνεργάσιμο σε τέτοια περιστατικά, προκειμένου να μη «λαβωθεί το εκπαιδευτικό έργο από μια κακιά στιγμή», όπως είπε κάποιος διευθυντής σε γονείς το 2018. Την ίδια ώρα στελέχη της διοίκησης που προχωρούν τις καταγγελίες, δεν είδαν να προχωρούν τα θέματα ούτε υπηρεσιακά από το υπουργείο Παιδείας, ούτε από τη Δικαιοσύνη.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι οι σημερινές καταγγελίες είναι σε γνώση του υπουργείου Παιδείας.

Τέλος ας σημειωθεί, αν και μικρή αξία έχει μπροστά στα όσα γίνονται, ότι η καθηγήτρια αγγλικών έχει απειλήσει την υπογράφουσα και την ηλεκτρονική εφημερίδα με μηνύσεις», επισημαίνει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας από τη Λέσβο.

πηγή: stonisi.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter