Λετονία και Εσθονία κλείνουν ρωσικά προξενεία και απελαύνουν το προσωπικό

Λετονία και Εσθονία κλείνουν ρωσικά προξενεία και απελαύνουν το προσωπικό

Λετονία και η Εσθονία διέταξαν σήμερα Τρίτη το κλείσιμο δύο ρωσικών προξενείων και είπαν στο προσωπικό να εγκαταλείψει τις χώρες τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών, σε μέτρα που ελήφθησαν ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη σκιά των μαζικών δολοφονιών αμάχων που σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά έγιναν στην ουκρανική πόλη Μπούτσα από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Η απόφαση ελήφθη σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία στον πόλεμό της ενάντια στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση και στον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας.

Τα προξενεία στις πόλεις Νταουγκάβπιλς και Λιεπάγια  στη Λετονία  και στις πόλεις Ταρτού και Νάρβα της Εσθονίας θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου. Το προσωπικό θα πρέπει να αποχωρήσει μέχρι εκείνη την ώρα, αναφέρουν οι δηλώσεις των υπουργείων.

Από την πλευρά του ο διπλωμάτης αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εσθνονίας, Μαρτ Βόλμερ, δήλωσε πως «υπό το φως των νέων που επιβεβαιώνουν τις ρωσικές φρικαλεότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Μπούτσα και αλλού δεν μπορούν να διεξάγονται κανονικά οι όποιες διαπραγματεύσεις».

Πηγή: AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter