Λευκή επιταγή της κυβέρνησης στην αστυνομική αυθαιρεσία

Λευκή επιταγή της κυβέρνησης στην αστυνομική αυθαιρεσία

Την άποψη ότι «η ΕΛ.ΑΣ κάνει τη δουλειά της» διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, Χρήστος Μπουκώρος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην στοχοποιεί την ΕΛ.ΑΣ» μετά την κριτική του Πάνου Σκουρλέτη για την καταγγελία 22χρονης φοιτήτριας ότι αστυνομικοί της ζήτησαν καταμεσής της Πατησίων να κατεβάσει το παντελόνι της.

Μιλώντας στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε όλα τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας με αφορμή τη σημερινή καταγγελία 22χρονης φοιτήτριας σύμφωνα με την οποία της ζητήθηκε από μέλη της ΕΛ.ΑΣ να κατεβάσει το παντελόνι της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, απάντησε στην κριτική καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τη στοχοποίηση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής της πλειοψηφίας, Στέφανος Γκίκας, το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Ο αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού έκρινε πως η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, αμφισβητώντας μάλιστα την εγκυρότητα των καταγγελιών που έχουν γίνει κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αντιπαράθεση που ακολούθησε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε την κατάσταση με τη «γη του Κάφκα» και επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην Αστυνομία. Ακολούθως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, απαντώντας στον Στέφανο Γκίκα, τόνισε πως η δουλειά της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει καμία σχέση με το ξεγύμνωμα πολιτών καταμεσής λεωφόρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter