Λευκή απεργία ο Δημάκης και ένας ακόμα φοιτητής – «Δεν χαρίζω τίποτα απ’ όσα έχω κερδίσει», λέει στο documentonews.gr 

Λευκή απεργία ο Δημάκης και ένας ακόμα φοιτητής – «Δεν χαρίζω τίποτα απ’ όσα έχω κερδίσει», λέει στο documentonews.gr 

«Ή θα πάω στο πανεπιστήμιο ή θα πάω στο διάολο, άλλη λύση δεν υπάρχει…». Αυτό έγραψε ανάμεσα σε πολλά άλλα ο Βασίλης Δημάκης σε ανάρτηση του στο facebook, μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι εμποδίζεται και πάλι η φοίτησή του και ξεκινάει για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας.

Ο Β. Δημάκης  σε μια προσπάθεια να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, θέτει εκ νέου τη ζωή του σε κίνδυνο, καθώς αυτό είναι πια το μόνο όπλο που έχει στα χέρια του.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει ακόμα δύο υποχρεωτικά μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του, ωστόσο το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, «αρνείται πεισματικά», όπως λέει, να εισάγει την αίτησή του προς εξέταση.

«Από 28/2 ξεκίνησαν τα μαθήματα, πέρασαν από τα πέντε άτομα που είμαστε με βραχιολάκι τους τρεις και αυτούς με καθυστέρηση. Έχουν αφήσει εμένα και ένα άλλο παιδί και δεν μας περνάει έτσι επειδή… έτσι γουστάρουν και δεν μας λένε και τον λόγο απλά δεν μας περνάει η Εισαγγελέας. Είναι φασίστες. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα. Έχουμε απηυδήσει», λέει μιλώντας στο Documento μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Δημάκης του οποίου η κατάσταση της υγείας του είναι έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη από τις άλλες δύο απεργίες πείνας που έχει κάνει διεκδικώντας τα δικαιώματα του.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσω. Μέχρι την Τετάρτη θα είμαι αφυδατωμένος. Πέμπτη Παρασκευή θα κινδυνεύω να πάθω σοβαρή ζημιά, θα έχουν πρόβλημα τα νεφρά. Δεν θα κάτσω να με κάνει ανάπηρο το κράτος. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω για κανένα λόγο. Δεν χαρίζω τίποτα από όσα έχω κερδίσει μόνος μου», προσθέτει.
Ο Βασίλης Δημάκης σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνος του. Ο Βασίλης Αναγνόπουλος, ο δεύτερος φοιτητής που δεν πέρασε από τους πέντε, διεκδικεί και αυτός με τη σειρά του τα αυτονόητα προχωρώντας και αυτός σε λευκή απεργία, ενώ δύο ακόμα κρατούμενοι της Δ’ πτέρυγας οι οποίοι μεταφέρθηκαν πρόσφατα από Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν 24ωρη απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης.
«Η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατουμένων είναι για μένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής εντός των τειχών. Έτσι δεν μπορώ να μην πάρω θέση στο δίκαιο αγώνα δύο συγκρατούμενών μου, που πραγματοποιούν από σήμερα λευκή απεργία, λόγω αναστολής των εκπαιδευτικών τους αδειών. Στέκομαι αλληλέγγυος στο πλευρό τους, προχωρώντας σε συμβολική 24ωρη απεργία πείνας», αναφέρει μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ένας εκ των δύο, Πάνος Καλαϊτζής.

Σημειώνεται πως κατά την προηγούμενη απεργία πείνας του Βασίλη Δημάκη παραλίγο να χάσει τη ζωή του, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του από την πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου,που  εξαντλήσει όλο το μένος της πάνω του, αλλά δεν μπορούσε κάνει διαφορετικά καθώς είχε αναπτυχθεί ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στη θέση της Σ. Νικολάου, η οποία παραιτήθηκε καθώς κατεβαίνει υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter