Λευκό και άκυρο στο νέο διπολισμό για το Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Λευκό και άκυρο στο νέο διπολισμό για το Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

“Γραμμή” για λευκό ή άκυρο στον διπολισμό-δικομματισμό δίνει το ΚΚΕ για την κάλπη του Β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ερχόμενη Κυριακή το ΚΚΕ δίνει τη μάχη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε πέντε δήμους, που είχε την πλειοψηφία, την προηγούμενη πενταετία:

– Ικαρίας (Στέλιος Σταμούλος),

– Καισαριανής (Ηλίας Σταμέλος)

– Πάτρας (Κώστας Πελετίδης),

– Πετρούπολης (Βαγγέλης Σίμος),

– Χαϊδαρίου (Μιχάλης Σελέκος).

Και οι πέντε υποψήφιοί του διεκδικούν την επανεκλογή τους ως δημάρχων. Στους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες όπου η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι στο δεύτερο γύρο και έχουν περάσει «εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων τους», όπως σημειώνει το ΚΚΕ, καλεί τον κόσμο να εκφράσει την καταδίκη του, ρίχνοντας στην κάλπη λευκό ή άκυρο.

Στο ζήτημα αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του Α΄ γύρου περιφερειακών/δημοτικών εκλογών, τη μάχη του β΄ γύρου και τις βουλευτικές εκλογές. Για το β΄ γύρο των τοπικών εκλογών τονίζει τα εξής: «Αυτή τη βδομάδα, δίνουμε την μάχη του δεύτερου γύρου, στους 5 Δήμους που είχαμε πλειοψηφία την προηγούμενη πενταετία, με νέα ορμή για να αναδείξουμε ξανά τις αγωνιστικές αρχές σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία. Στους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες όπου δεν είμαστε στο δεύτερο γύρο και έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter