Ράμαν Προτάσεβιτς: Καταδίκη 8 ετών στον δημοσιογράφο που είχε αναγκαστεί να αποβιβαστεί από πτήση

Ράμαν Προτάσεβιτς: Καταδίκη 8 ετών στον δημοσιογράφο που είχε αναγκαστεί να αποβιβαστεί από πτήση

Δικαστήριο στη Λευκορωσία καταδίκασε σε 8 χρόνια φυλακή, αυτή την Τετάρτη, τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ράμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να αποβιβαστεί από ένα εμπορικό αεροπλάνο που πήγαινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας αλλά αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Λευκορωσία.

Δείτε επίσης: Λευκορωσία: Φυλάκιση έξι ετών για τη σύντροφο του Προτασέβιτς

Ο Προτάσεβιτς δικάστηκε με την κατηγορία της υποκίνησης ταραχών και της συνωμοσίας για την κατάληψη της εξουσίας. Ο δημοσιογράφος και η ρωσίδα φίλη του συνελήφθησαν τον Μάιο του 2021, όταν η πτήση της Ryanair από την Ελλάδα στη Λιθουανία διατάχθηκε να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ.

Οι αρχές της Λευκορωσίας δήλωσαν ότι υπήρχε απειλή για βόμβα, αλλά αργότερα δήλωσαν ότι δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο αεροσκάφος. Το περιστατικό προκάλεσε οργή στις δυτικές χώρες, με αξιωματούχους να το καταδικάζουν ως ισοδύναμο με κρατική αεροπειρατεία.

Ο Προτάσεβιτς είχε λογαριασμό στο Telegram που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από συμμετέχοντες σε μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στις αμφισβητούμενες εκλογές του Αυγούστου του 2020, που έδωσαν στον αυταρχικό πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο, μια έκτη θητεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter