Λευκορωσία: «Ομολόγησε» και η σύντροφος του Προτάσεβιτς – Τι λέει η μητέρα της (Video)

Λευκορωσία: «Ομολόγησε» και η σύντροφος του Προτάσεβιτς – Τι λέει η μητέρα της (Video)

Λίγες ώρες μετά την «ομολογία» του Ρομάν Προτάσεβιτς που συνελήφθη την Κυριακή στον Μινσκ, σειρά παίρνει η σύντροφός του Σοφία Σαπέγκα η οποία επίσης ομολόγησε ότι ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης το 2020 σε βίντεο που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα της Λευκορωσίας.

Η 23χρονη Ρωσίδα που συνελήφθη μαζί με τον 26χρονο Προτασεβιτς κατά την «κρατική αεροπειρατεία» της πτήσης της Ryanair, φαίνεται στο βίντεο σοκαρισμένη, αμήχανη και με χαμηλωμένο βλέμμα ομολογεί τα… εγκλήματά της. Η Σαπέγκα κινηματογραφήθηκε στην απομόνωση και ομολογεί πως είναι συγγραφέας στο κανάλι «Μαύρο Βιβλίο της Λευκορωσίας στο «Τέλεγκραμ» που αποκαλύπτει πληροφορίες για τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Μάλιστα, αν κρίνει κανείς από τον τρόπο της ομολογίας της φαίνεται έχει αποστηθίσει καλά τα όσα λέει.

 

Υποστηρικτές της καταγγέλλουν ότι προηγουμένως την είχαν τρομοκρατήσει με βασανιστήρια.

Η συλληφθείσα Σοφία Σαπέγκα θα παραμείνει κρατούμενη για δύο ακόμη μήνες σε φυλακές της KGB, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Μινσκ επικαλούμενο δήλωση του πατέρα της, Σεργκέι Ντούντιτς.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο Reuters πως η κόρη της είναι αθώα και ότι απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή.

Παράλληλα υποστήριξε πως η Σαπέγκα παρέμενε αποστασιοποιημένη από την πολιτική και τόνισε ότι φοβάται για την υγεία και την ασφάλεια της κόρης της κατά την κράτηση της.

«Φυσικά, αυτό είναι το κύριο πράγμα που φοβάμαι τώρα», είπε. «Είναι ένα πολύ σκληρό κορίτσι με την ηθική έννοια. Θα τα καταφέρει, θα αντέξει, είμαι σίγουρη για αυτό».

Ούτε η Ντούντιτς ούτε ο δικηγόρος κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τη Σαπέγκα αφού φυλακίστηκε και δεν έχουν ενημερωθεί για τυχόν κατηγορίες εναντίον της.

«Οι ελπίδες μου τώρα εναπόκειται σε ένα θαύμα και στη γνώση ότι η κόρη μου σίγουρα δεν είναι ένοχη για τίποτα», δήλωσε η μητέρα της. «Απλώς βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter