Λευκορωσία: Η αρχηγός της αντιπολίτευσης καλεί τον Πούτιν «να σεβαστεί την κυριαρχία της χώρας»

Λευκορωσία: Η αρχηγός της αντιπολίτευσης καλεί τον Πούτιν «να σεβαστεί την κυριαρχία της χώρας»

Έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο για τον σεβασμό της κυριαρχίας της Λευκορωσίας απηύθυνε η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

«Το θέμα είναι ότι ένας λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τον πρόεδρό του. Πρόκειται για εσωτερική μας υπόθεση», σημείωσε μεταξύ άλλων η αρχηγός της λευκορωσικής αντιπολίτευσης στη γερμανική εφημερίδα «Βild».

Μπορεί να μην έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Μόσχα, ωστόσο η Τιχανόφσκαγια δηλώνει ανοιχτή σε συνομιλίες με το Κρεμλίνο: «Είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε επαφή με τους γείτονές μας και θα μιλήσουμε μετά χαράς με οποιονδήποτε εκπρόσωπο του Κρεμλίνου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για μας να μην μιλήσουμε μαζί τους. Αν με καλέσει ο Πούτιν σίγουρα θα απαντήσω στο τηλέφωνο.

Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται παρέμβαση της Μόσχας στη διαμάχη, είπε: «Ανησυχούμε, αλλά δεν φοβόμαστε».

Η Τιχανόφσκαγια επανέλαβε την αξίωσή της να διαδεχθεί στην εξουσία τον Αλεξάντερ Λουκασένσκο. «Είμαι η εκλεγείσα από τον λαό πρόεδρος. Είμαι η γυναίκα που ψήφισαν οι πολίτες», τόνισε στην Bild.

Ταυτόχρονα αρνήθηκε τον τίτλο της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης: «Συγγνώμη, αλλά δεν είμαι η ηγέτης της αντιπολίτευσης, είμαι η ηγέτης της πλειοψηφίας. Δεν είμαστε πλέον η αντιπολίτευση. Για τη Λευκορωσία μπορεί να υπάρξει μέλλον μόνον χωρίς τον Λουκασένκο: Ο λαός μας τον έχει βαρεθεί και είναι κουρασμένος από αυτόν. Δεν θα μπορέσει να ξεχάσει και να συγχωρήσει ό, τι έχει κάνει, ό,τι τους έχει κάνει. Δεν θα δεχόταν πλέον αυτόν και την εξουσία του», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στόχος του κόμματός της είναι η επανάληψη των εκλογών: «Θα έχουμε νέες εκλογές. Εγώ η ίδια δεν θα είμαι υποψήφια ξανά σε αυτές τις νέες εκλογές, αλλά θα είναι ασφαλώς ο σύζυγός μου. Επειδή είναι αυτός με τον οποίο ξεκίνησαν όλα, έχει ασφαλώς το δικαίωμα να είναι υποψήφιος και υποθέτω ότι θα αποδεχθεί την πρόκληση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter