Λευκός Οίκος: «Η απίστευτα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της διοίκησης Τραμπ»

Λευκός Οίκος: «Η απίστευτα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της διοίκησης Τραμπ»

Μπορεί να υπάρχουν πολλές ενστάσεις αλλά ο Λευκός Οίκος εκτιμά πως η πρώτη χρονιά Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ ήταν «απίστευτα επιτυχημένη».

Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση σήμερα του Λευκού Οίκου στην φημολογία απομάκρυνσης του Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών με τον οποίο ο πρόεδρος Τραμπ προφανώς είχε και έχει αρκετές «τριβές».

O Λευκός Οίκος ουσιαστικά αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ρεξ Τίλερσον θα αντικατασταθεί σύντομα στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και περιορίστηκε στο να υπογραμμίσει ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνεχίζει έως αυτή τη στιγμή να διευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Όπως ο πρόεδρος μόλις είπε, “ο Ρεξ παραμένει εδώ”. Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις επί προσωπικού σε αυτή τη φάση. Ο Τίλερσον συνεχίζει να είναι επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και το σύνολο της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένο στο να ολοκληρώσει την απίστευτα επιτυχημένη πρώτη χρονιά της διοίκησης Τραμπ» τόνισε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Την ίδια ώρα, ο Ρεξ Τίλερσον δηλώνει σε συνεργάτες του άγνοια σχετικά με τις προθέσεις του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, μίλησε με τον ΥΠΕΞ σήμερα. Όπως είπε σε δημοσιογράφους, ο Τίλερσον «συνεχίζει το έργο του, κανονικά, και δεν είναι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter