Λευκός Οίκος προς Κόμεϊ: Ο Τραμπ δεν είναι ψεύτης

Λευκός Οίκος προς Κόμεϊ: Ο Τραμπ δεν είναι ψεύτης

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι, σε ενημέρωση των συντακτών χωρίς καταγραφή από κάμερες, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ψεύτης», όπως τον κατηγόρησε ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, καταθέτοντας νωρίτερα σε επιτροπή της Γερουσίας της χώρας.

Σε σαρκαστικό τόνο, η κ. Χάκαμπι ανέφερε ότι θα ψάξει κάτω από τον καναπέ του Οβάλ Γραφείου για μηχανήματα καταγραφής ομιλίας, αναφερόμενη στις φήμες περί καταγραφής των συνομιλιών των κ.κ. Τραμπ και Κόμεϊ.

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους παρακολούθησε έστω και μέρος της κατάθεσης του πρώην διευθυντή του FBI.

“Μπορώ να δηλώσω μετά βεβαιότητος ότι ο πρόεδρος δεν είναι ψεύτης και, ειλικρινά, αισθάνομαι προσβεβλημένη από αυτήν την ερώτηση”, είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων –μακριά όμως από τις τηλεοπτικές κάμερες– που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο.

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ διεξάγονται δίκαια και ότι προστατεύονται από τις παρεμβάσεις οποιουδήποτε. “Ο πρόεδρος αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τις εκλογές”, τόνισε.

Κατά την ενημέρωση, η Σάντερς βεβαίωσε επίσης ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συνεχιστούν μέχρι να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία.

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν είχε αναρτήσει κανένα μήνυμα στο Twitter αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα η γραπτή κατάθεση του Κόμεϊ, την Τετάρτη, σήμερα δεν απάντησε ευθέως στις “εκρηκτικές” κατηγορίες του τελευταίου αλλά προσπάθησε να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του.

“Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε” είπε στην ομιλία του σε μια συγκέντρωση Ευαγγελικών Χριστιανών. “Έχω έναν στόχο: να αγωνιστώ πρώτα για τους Αμερικανούς και την Αμερική. Οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες δεν θα ξεχαστούν ποτέ ξανά. Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ, ποτέ” συνέχισε, σε μια ομιλία που θύμιζε τη ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Τραμπ διαψεύδει μέσω νομικού εκπροσώπου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε ποτέ εντολή, άμεσα ή έμμεσα, να σταματήσει έρευνα για οποιοδήποτε πρόσωπο σχετικά με τις σχέσεις της καμπάνιας του με τη Ρωσία, δήλωσε νομικός του εκπρόσωπος.

«Αυτό ισχύει και για τον Μάικλ Φλιν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου, ο οποίος φέρεται να είχε ανεπίσημες επαφές με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο.

Οι δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου του κ. Τραμπ έγιναν λίγο μετά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ σε επιτροπή της Γερουσίας για το ζήτημα της παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter