Λευτέρης Πετρούνιας – Παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης στη Ντόχα

Λευτέρης Πετρούνιας – Παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης στη Ντόχα

Στην «μάχη» του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ρίχνεται σήμερα η εθνική ανδρών της ενόργανης γυμναστικής, με τον Λευτέρη Πετρούνια να δηλώνει «παρών», παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο και το οποίο θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

 Η διοργάνωση της Ντόχα ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 3/11, ωστόσο η Ελλάδα μετέχει στον 8ο από τους συνολικά 10 προκριματικούς ομίλους κι έτσι η πεντάδα της θα αγωνιστεί την 2η ημέρα των αγώνων.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στους κρίκους τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις (2015-Γλασκώβη, 2017-Μόντρεαλ), ενώ έχει προγραμματιστεί να αγωνιστεί και στις ασκήσεις εδάφους (αν και δεν είναι 100% σίγουρο), ώστε να βοηθηθεί με βαθμούς η ομάδα. Αντίθετα, απών από την πεντάδα θα είναι ο Βλάσης Μάρας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μονόζυγου το 2001 και το 2002 (ακόμη ένα χάλκινο το 2006) και με 13 διαδοχικές παρουσίες στην διοργάνωση από το 1999 έως και το 2015, αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα, στην επίσημη προπόνηση δεν ένιωσε απόλυτα έτοιμος κι έτσι δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η σύνθεση της Εθνικής ανδρών

Την πεντάδα της ανδρικής ομάδας συνθέτουν οι Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Τανταλίδης και Γιώργος Χατζηευσταθίου. Οι Έλληνες αθλητές θα περάσουν διαδοχικά από τους κρίκους, το άλμα, το δίζυγο, το μονόζυγο, το έδαφος και τον πλάγιο ίππο. Ο προκριματικός θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, με σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη).

Βάσει του πλάνου της Εθνικής ομάδας, ο Νίκος Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Τανταλίδης θα αγωνιστούν και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού, ο Γιώργος Χατζηευσταθίου θα δηλωθεί σε πέντε όργανα (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, πλάγιος ίππος, κρίκοι), όπως σε πέντε όργανα θα αγωνιστεί και ο πρωτοεμφανιζόμενος στον θεσμό Νίκος Κρανίτης (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, πλάγιος ίππος, ασκήσεις εδάφους), ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας θα παρουσιάσει προγράμματα στους κρίκους και -εκτός απροόπτου- στο έδαφος.

Οι προρκιματικοί των γυναικών αρχίζουν το Σάββατο (27/10), αλλά η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί στον 11ο και τελευταίο όμιλο κι έτσι θα αγωνιστεί την Κυριακή (28/10). Ο τελικός του ομαδικού ανδρών θα διεξαχθεί την Δευτέρα (29/10) και του ομαδικού γυναικών την Τρίτη (30/10). Από την Τετάρτη (31/10) και μετά αρχίζουν οι τελικοί του ατομικού και των επί μέρους οργάνων.

Αν και οι πρώτες τρεις θέσεις του ομαδικού θα δώσουν απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο στόχος των δύο ελληνικών ομάδων είναι να μπουν στο «top-24», ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με πλήρεις ομάδες και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην Στουτγάρδη, όπου θα δοθούν τα περισσότερα Ολυμπιακά «εισιτήρια».

«Γνωστό» το στάδιο της Ντόχα στους Έλληνες

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται για πρώτη φορά στην Ντόχα, ωστόσο το στάδιο Aspire Dome έχει φιλοξενήσει Παγκόσμια Κύπελλα της FIG και μάλιστα εκεί μέσα υπήρξαν κατά το παρελθόν ελληνικές διακρίσεις. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2016, αλλά και ένα χάλκινο το 2009, ο Λευτέρη Κοσμίδης είχε κατακτήσει το χρυσό το 2008 και το ασημένιο το 2009, ενώ η Βασιλική Μιλλούση είχε πάρει χάλκινο το 2009.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter