Λήξη συναγερμού στο Λονδίνο – Μυστήριο για το τί προκάλεσε τον πανικό

Λήξη συναγερμού στο Λονδίνο – Μυστήριο για το τί προκάλεσε τον πανικό

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις της που αναπτύχθηκαν στο Όξφορντ Σέρκους για να αντιμετωπίσουν ένα «περιστατικό» εκεί παύουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, κηρύσσοντας ουσιαστικά λήξη συναγερμού.

Οι δύο σταθμοί του μετρό του Λονδίνου στην Όξφορντ Στριτ άνοιξαν εκ νέου μετά το περιστατικό στο Όξφορντ Σέρκους, το οποίο αρχικά η αστυνομία γνωστοποίησε ότι διαχειρίζεται ως «πιθανόν σχετιζόμενο με τρομοκρατία», έγινε γνωστό από την αρχή διαχείρισης των μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Οι σταθμοί της Όξφορντ Στριτ και της Μποντ Στριτ άνοιξαν και οι δύο εκ νέου και όλοι οι συρμοί κάνουν στάσεις κανονικά» τόνισε η βρετανική αρχή μεταφορών σε έναν από τους λογαριασμούς της στο Twitter.

Η αστυνομία επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί ή ότι υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Νωρίτερα, σε ανάρτηση στο twitter της μητροπολιτικής αστυνομίας αναφερόταν πως: “Η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για πυροβολισμούς στης Oxford Street και στον σταθμό του μετρό που βρίσκεται στην οδό. Η αστυνομία ενήργησε σαν να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Ένοπλοι και άοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο. 

Σε νεότερη ανάρτησή της η αστυνομία ανέφερε ότι “δεν έχουμε εντοπίσει ίχνη των υπόπτων, ούτε υπάρχουν ενδείξεις για πυροβολισμούς ή τραυματίες. Αστυνομικοί βρίσκονται ακόμα στο σημείο. Αν βρίσκεστε σε κτήριο παραμείνετε εκεί, αν είστε στην Oxford Street εγκαταλείψτε την περιοχή. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα στην περιοχή.”

Σύμφωνα με τον χρήστη του twitter Assed Baig, υπήρξε “πανικός στον σταθμό Oxford Circus με ανθρώπους να κάνουν λόγο για βόμβα”. Ο δημοσιογράφος του BBC Kawoon Khamoosh δήλωσε ότι υπάρχει “πάρα πολλή αστυνομία στο Oxford Circus. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν προσπαθώντας να διαφύγουν. Όλα ήταν ήρεμα, αλλά άλλαξαν μέσα σε ένα λεπτό”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter