Λιάκος: Μόνιμες φορο-ελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2019

Λιάκος: Μόνιμες φορο-ελαφρύνσεις στον προϋπολογισμό του 2019

Αναλυτικές απαντήσεις για την απόφαση-σταθμό του Eurogroup δίνει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του 3ου Προγράμματος, Δημήτρης Λιάκος.

Κατά την εκτίμησή του, «η συμφωνία είναι καλύτερη των προσδοκιών», θυμίζοντας το σημείο από το οποίο εκκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, και επικαλείται τα σχόλια διεθνών αναλυτών που κάνουν λόγο για ιστορική απόφαση, για καθαρή έξοδο.

Ειδικότερα, υπογραμμίζει, αφ’ ης στιγμής η χώρα δεν έχει να πληρώνει τόκους και χρεολύσια ως το 2032, «από σήμερα δημιουργείται ένας πολύ καθαρός διάδρομος», ενώ «το ελληνικό χρέος γίνεται περισσότερο ελκυστικό και οι αγορές θα ανταποκριθούν ιδιαίτερα θετικά», εκτιμά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, στη συνέντευξή του.

Αναλύει ταυτοχρόνως το κυβερνητικό σχέδιο της επόμενης ημέρας: Το ζητούμενο είναι -σημειώνει- να επιτυγχάνεις τα δημοσιονομικά πλεονάσματα από την ικανότητα της οικονομίας να τα παράξει, χωρίς δηλαδή νέα μέτρα, νέα λιτότητα. Και κάνει γνωστό, ότι «το 2019 θα λάβουν χώρα οι πρώτες στοχευμένες και μόνιμες ελαφρύνσεις», κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στον προσεχή προϋπολογισμό.

Στο κεφάλαιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, ο Δ. Λιάκος διαβεβαιώνει ότι αυτή «δεν περιλαμβάνει καμία νέα δέσμευση αλλά την υποχρέωση συνέχισης συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνονται και στο δικό μας σχέδιο».

Και στο μεγάλο «κάδρο», η χώρα ζει «ιστορικές στιγμές (…) τελείωσε η μνημονιακή εποχή και αυτό γίνεται μια εβδομάδα μετά από μια άλλη ιστορική στιγμή, τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και FYROM στο ονοματολογικό», υπογραμμίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter