Λιακούλη: «Κανείς δεν πιστεύει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση»

Λιακούλη: «Κανείς δεν πιστεύει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση»

«Πλέον κανείς δεν είναι ανυποψίαστος με την Κυβέρνηση, ούτε πιστεύει λέξη από αυτά που λέει , αλλά κυρίως από αυτά που δεν λέει», σημείωσε στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής η Γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Το γεγονός ότι σήμερα, στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου συζητάμε για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και από το Predator, είναι μια βαθιά πληγή για το Πολιτειακό μας σύστημα και το κράτος Δικαίου. Είναι ήττα για τη χώρα, για τους θεσμούς, για την πρόοδο.

Είναι καθοριστικό χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Δημοκρατίας, που πληγωμένη και ρακένδυτη, για μια φορά ακόμη περιφέρεται ανάμεσά μας και αναρωτιέται: Γιατί τόση υποκρισία, τόση ασέβεια, τόση ανηθικότητα, τόση έχθρα, διχασμός και μίσος, στο βωμό της εμμονικής εξουσίας και της άμετρης αλαζονείας της Κυβέρνησης;

Όπως αναφέρει κι ο Clapp στους New York Times, είναι ακριβώς η ίδια αυτή Δημοκρατία, για την οποία ο Πρωθυπουργός, μόλις τον Μάη, ανέλυε με στόμφο το νόημά της στο Αμερικανικό Κογκρέσο, τονίζοντας επί 40 λεπτά, «την αναγκαιότητα της κοινωνικής εμπιστοσύνης και των ισχυρών θεσμών», τόνισε η κ. Λιακούλη.

Κι εμείς, που και τότε, δεν σταθήκαμε μικρόψυχοι, αλλά αναφερθήκαμε με εθνικό πρόσημο στη στιγμή του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, τώρα, που το λούστρο έφυγε οριστικά και τα λόγια αποδείχθηκαν έωλα, ρωτάμε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση:

«Για ποιο λόγο κουρέλιασαν τη Δημοκρατία, ευτέλισαν τους θεσμούς, δηλητηρίασαν τον τόπο και δίχασαν τους πολίτες ;
Για ποιο λόγο, μετά από τόσο μεγάλες περιπέτειες για το λαό και τη χώρα, μετά από τόσες θυσίες, μετά από τόσο δύσκολη καθημερινότητα για τους πολλούς, αντί να σφυρηλατήσουν την πολιτική και κοινωνική ειρήνη, να ενώσουν, να αναδημιουργήσουν την Ελλάδα του μέλλοντος, των ανοιχτών οριζόντων και των μεγάλων προοπτικών, επιλέγουν να στοχοποιήσουν τους αντιπάλους τους, για να τους καταστήσουν ομήρους, όχι με πολιτικά επιχειρήματα και γόνιμη αντιπαράθεση δημόσιου διαλόγου, αλλά με σκοτεινές μεθόδους»;, διερωτήθηκε η κ. Λιακούλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter