Λιανεμπόριο: Τι ζητούν Επιμελητήρια και εμπορικές ενώσεις για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας

Λιανεμπόριο: Τι ζητούν Επιμελητήρια και εμπορικές ενώσεις για να σωθούν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά «εδώ και τώρα την επέκταση της επιδότησης ενοικίου και την συνέχεια του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, από την πλευρά του, πρότεινε «τρία αντίμετρα» για την οικονομική ανακούφιση των εμπόρων, επαγγελματιών και κυρίως όσων ΜμΕ δεν θα ανοίξουν τις ημέρες των εορτών, και συγκεκριμένα:

• Την ένταξη των φυσικών προσώπων μελών εταιρειών στα μέτρα προστασίας και στήριξης με αναστολές πληρωμών δόσεων, ευνοϊκής αντιμετώπισης από τα τραπεζικά ιδρύματα, εκπτώσεις ενοικίων όπως προβλέπονται για τις ατομικές επιχειρήσεις και για όλους τους πληττόμενους κλάδους, πολύ περισσότερο σε όσους έχει ανασταλεί η λειτουργία των εταιριών τους, με κυβερνητική απόφαση.

• Να δοθεί και στο λιανεμπόριο επίδομα ιδιότυπης ανεργίας, ανάλογα με αυτό που δόθηκε σε λογιστές, δικηγόρους και άλλους κλάδους ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ, με χρηματοδότηση από τον ΕΛΑ που τηρείται στον ΟΑΕΔ.

• Να δοθεί παράταση στην καταβολή της αναλογίας του δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη, όπως δόθηκε και για το δώρο του Πάσχα έτους 2020.

Τέλος, ο Βασίλης Κορκίδης ζητά να δοθεί στη λιανική αυτομάτως μέσω Taxisnet ο ΚΑΔ 52.61.11 για διαδικτυακές ή τηλεφωνικές πωλήσεις σε όσους δεν διαθέτουν, προκειμένου να ενισχυθεί η χρήση από όλους της μεθόδου «click away». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter