Λιβάνης: Συκοφαντίες τα περί χρηματοδότησης από τους Ρώσους

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ηλία Λιβάνη, γνωστού εκδότη και ιδιοκτήτη της Νέας Σελίδας, σε ό,τι περιέχεται στην έκθεση της Integrity Initiative που διέρρευσαν οι Anonymous με βάση την οποία φαίνεται η οργάνωση να φακελώνει πρόσωπα στην Ελλάδα και αναφέρεται στη σχέση τους με τους Ρώσους.

Ακολουθεί η επιστολή του Ηλία Λιβάνη στο Documento:

«Προς την εφημερίδα «DOCUMENTO»

Προς τον εκδότη, κ. Κώστα Βαξεβάνη

Αγαπητέ κύριε Βαξεβάνη,

Στο φύλλο της Κυριακής, 2-12-2018, τεύχος 107 της εφημερίδας σας, στο κεντρικό δημοσίευμα «Διαρροή - Βόμβα από τους Anonymous - Ελληνες Δημοσιογράφοι στην υπηρεσία της πρεσβείας» αναφερθήκαμε ως κάτωθι:

« ... Για παράδειγμα ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη, ιδιοκτήτης του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡ Α», λαμβάνει 50.000 ευρώ από τους Ρώσους κάθε χρόνο ισχυρίζονται οι ανώνυμοι αναλυτές, χωρίς να προσκομίζουν αποδείξεις .....»

Το δημοσίευμά σας το οποίο αναφέρεται σε έγγραφα τα οποία υπέκλεψαν οι Anonymous, είναι εξ' ολοκλήρου ψευδές στο κομμάτι που μας αφορά, καθώς αναπαράγει το ψεύδος των εγγράφων και συκοφαντικό, τόσο για τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη, ο οποίος εδώ και πέντε δεκαετίες πρωταγωνιστεί στον εκδοτικό χώρο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ο δε τζίρος της εταιρείας, ανέρχεται την τελευταία δεκαετία σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Όσο δε αφορά το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», το οποίο εκδίδει ο οργανισμός, είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας, της αντικειμενικότητας, της έγκυρης ενημέρωσης και κυρίως της ανεξαρτησίας του από πολιτικές και οικονομικές πηγές και εξαρτήσεις.

Ουδέποτε, είτε η εταιρία μας, είτε το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», χρηματοδοτήθηκε υπό οιαδήποτε μορφή, από οποιαδήποτε χώρα, αλλοδαπή κυβέρνηση ή ξένη πρεσβεία, πολύ περισσότερο δε από την Ρωσία ή την Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Με εκτίμηση για τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη,

Ηλίας Α. Λιβάνης»

Διαβάστε το δημοσίευμα:

Αποκάλυψη: Έλληνες δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί στην υπηρεσία πρεσβείας

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.