Λίβανος: Έντονη ανησυχία από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού

Λίβανος: Έντονη ανησυχία από την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει μια κορύφωση της διασποράς του νέου κορονοϊού που εγείρει φόβους για ένα δραματικό σενάριο “ευρωπαϊκού τύπου”, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν καλώντας τους συμπολίτες του να αδράξουν την “τελευταία ευκαιρία” που προσφέρει η μερική καραντίνα.

Ο αριθμός των λοιμώξεων από την νόσο Covid-19 αυξήθηκε ωστόσο σε αυτή τη μικρή χώρα της Μέσης Ανατολής με την χαλάρωση των μέτρων το καλοκαίρι, φθάνοντας πλέον συνολικά τα 44.482 κρούσματα, από τα οποία 406 θάνατοι.

«Το ποσοστό μόλυνσης στον Λίβανο φθάνει κάθε εβδομάδα τα 120 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το οποίο θεωρείται κορύφωση που μας προσεγγίζει στα ευρωπαϊκά σενάρια», προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Χαμάντ Χασάν, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Συγκριτικά, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου στο Παρίσι ξεπερνά τα 250 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Χασάν, το ποσοστό θνητότητας στον Λίβανο έφθασε σε «ανώτατο όριο» 1,2% και αυτός ο αριθμός «δεν πρέπει να εκλαμβάνεται επιπόλαια».

Ο υπουργός χαρακτήρισε «τελευταία ευκαιρία» την απόφαση για επιβολή καραντίνας από την Κυριακή, και επί εβδομάδα, σε περισσότερα από εκατό χωριά και τοποθεσίες.

Οι αρχές φοβούνται μήπως ο ιατρικός τομέας υπερφορτωθεί γρήγορα από την εισροή ασθενών, δεδομένου ότι τρία νοσοκομεία της Βηρυτού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της πολύνεκρης έκρηξης.

«Πολλά νοσοκομεία έχουν 100% πληρότητα στις μονάδες τους», προειδοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο γιατρός Φιράς Αμπιάντ, επικεφαλής του δημόσιου νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι, του μεγαλύτερου νοσοκομείου αναφοράς για την Covid-19.

«Πολλοί ασθενείς εξαναγκάστηκαν να μείνουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ή να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν ένα κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter