Λίβανος: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης (Video)

Λίβανος: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης (Video)

Ο Χασάν Ντιαμπ, πρωθυπουργός του Λιβάνου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας την παραίτηση της κυβέρνησής του, στον απόηχο των εκρήξεων που ισοπέδωσαν μέρος της Βηρυτού και προκάλεσαν εκατοντάδες θανάτους.

Ο Χασάν Ντιάμπ, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου σχεδόν επτά μήνες, εκφώνησε το διάγγελμά του στις 19.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, που εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, κατέστησε την παραδοσιακή πολιτική τάξη υπεύθυνη για τις αποτυχίες της, καταγγέλλοντας τη «διαφθορά» που οδήγησε σε «αυτόν τον σεισμό ο οποίος έπληξε τη χώρα».

«Σήμερα, ανακοινώνω την παραίτηση αυτής της κυβέρνησης», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς τους Λιβανέζους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη των επικίνδυνων υλικών που ήταν αποθηκευμένα στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου τα τελευταία 7 χρόνια, ήταν «το αποτέλεσμα ενδημικής διαφθοράς».

«Σήμερα, ανταποκρινόμαστε στη βούληση των πολιτών στο αίτημά τους να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την καταστροφή που κρυβόταν για επτά χρόνια και τη λαχτάρα τους για πραγματική αλλαγή», υπογράμμισε.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter