Liberal: Γραφικές οι κραυγές για τις Μυκήνες, διότι ο Αγαμέμνων ήταν μυθικό πρόσωπο

Liberal: Γραφικές οι κραυγές για τις Μυκήνες, διότι ο Αγαμέμνων ήταν μυθικό πρόσωπο

Η προσπάθεια αποσιώπησης ή εν πάση περιπτώσει παραλλαγής της πραγματικότητας για γεγονότα ιδιαίτερης σημασίας (όπως η πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών), τα οποία απασχολούν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα διεθνώς, τείνει να γίνει κανόνας για τα συστημικά ελληνικά media.

Στην περίπτωση του liberal.gr ωστόσο, του ειδησεογραφικού ιστοτόπου του εκδότη Θανάση Μαυρίδη, η απόπειρα να εμφανιστούν ως διακινητές fake news όσοι απορούν με τη στάση των μέσων ενημέρωσης και του υπουργείου Πολιτισμού, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Δείτε επίσης: Μυκήνες: Οι όμορφοι αρχαιολογικοί χώροι όμορφα μαυρίζουν, για το υπουργείο Πολιτισμού (Photos)

Συγκεκριμένα, σε άρθρο το οποίο υπογράφει η Αγγελική Κώττη, αναφέρεται αρχικώς ότι «οι Μυκήνες δεν κάηκαν». Τούτο όμως δεν είναι καν άξιο αναφοράς, μπροστά στο μνημειώδες επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιεί η αρθρογράφος. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «οι κραυγές ‘’κάηκε ο τάφος του Αγαμέμνονα’’ μόνο ως γραφικές μπορούν να αντιμετωπισθούν», διότι –προσέξτε- ο Αγαμέμνων υπήρξε μυθικό πρόσωπο.

Σημειώνει χαρακτηριστικά η συντάκτρια του άρθρου: «παρ’ ότι ο θολωτός τάφος από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχει ονομαστεί ‘’Θησαυρός του Ατρέα’’ ή/ και ‘’Τάφος του Αγαμέμνονα’’ είναι γνωστό πως και ο Ατρέας και ο Αγαμέμνων υπήρξαν μυθικά πρόσωπα. Επομένως οι κραυγές «κάηκε ο τάφος του Αγαμέμνονα» μόνο ως γραφικές μπορούν να αντιμετωπισθούν».

Για την ιστορία, επειδή στο liberal.gr εθίγησαν κατά πως φαίνεται και από τα σχόλια εκείνων που θυμίζουν τη σκανδαλώδη διανομή εκατομμυρίων στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τον κορονοϊό, μας πληροφορούν ότι καλώς εισέπραξαν (μαζί με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» του ίδιου εκδότη), 180.000 ευρώ διότι βρίσκονται ψηλά στις λίστες αναγνωσιμότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter