«Liberal» μέχρι να διαφωνήσεις – Το συλλαλητήριο «έφαγε» τον Θανάση Χειμωνά από τον Φιλελεύθερο

«Liberal» μέχρι να διαφωνήσεις – Το συλλαλητήριο «έφαγε» τον Θανάση Χειμωνά από τον Φιλελεύθερο

Τέλος στη συνεργασία του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά με το liberal.gr και τον «Φιλελεύθερο» έβαλε ο γενικός διευθυντής, Θανάσης Μαυρίδης.

Αφορμή για την απόλυση του συγγραφέα ήταν η άποψη που εξέφρασε για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Άποψη που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή των δύο φιλο… μητσοτακικών μέσων που αποθέωναν τη συμμετοχή και έκλειναν τα μάτια στις ακροδεξιές φωνές (πολλών) από τους συμμετέχοντες.

«Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα κινηθεί από δω και πέρα τόσο ο Μητσοτάκης όσο και η Νέα Δημοκρατία. Εκτιμώ πως σύντομα θα εκφραστεί (βασικά συμβαίνει ήδη) η πεποίθηση πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλει να συμπορευτεί ανοιχτά με τους διοργανωτές των εν λόγω συλλαλητηρίων, να συμμετάσχει εμπράκτως στην οργάνωσή τους και να τα τιμήσει με την παρουσία όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του. Η λογική αυτή προστάζει πως όταν έχεις εκατό και διακόσιες χιλιάδες πολίτες (οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατοικούν στους διάφορους ορόφους της «Δεξιά Πολυκατοικίας») να διαδηλώνουν με πάθος εναντίον της κυβέρνησης την οποία αντιπολιτεύεσαι δεν είναι δυνατόν να αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Γίνεσαι ένα με την «πατριωτική» αυτή λαοθάλασσα και κοιτάς να την αξιοποιήσεις.

Μέγα λάθος. (…) Η πρόσφατη ιστορία μας έχει διδάξει πως αυτού του είδους οι μαζικές συναθροίσεις σύντομα εκφυλίζονται. Αν την πρώτη μέρα έγιναν αναφορές σε «σωστούς Έλληνες», «γυφτοσκοπιανούς» και «αλήτες, προδότες, πολιτικούς» καταλαβαίνει κανείς τι θα συμβεί στην τρίτη και την τέταρτη εκδήλωση…» έγραψε στο κείμενο του στο liberal ο Θανάσης Χειμωνάς.

Όπως φαίνεται η εκτός γραμμής τοποθέτηση του συγγραφέα προκάλεσε δυσαρέσκεια στην «φιλελεύθερη» διεύθυνση της εφημερίδας που «τιμώρησε» με συνοπτικές διαδικασίες τον… αντιφρονούντα.

Λίγες ώρες αργότερα ο Θανάσης Χειμωνάς έγραψε στο Facebook: «Όποιος πάει κόντρα στα συλλαλητήρια του Υπέροχου Ελληνικού Λαού τον τρώει η μαρμάγκα».

https://www.facebook.com/snob1/posts/10157080410453047?pnref=story

Ο συγγραφέας επέλεξε λίγο μετά το «The Lucky one» από τη Laura Branigan για να χαιρετήσει τους αναγνώστες της στήλης του στον Φιλελεύθερο γράφοντας: «Το αυριανό (τελευταίο) «Τραγούδι της ημέρας» στον Φιλελεύθερο».

https://www.facebook.com/snob1/posts/10157081286003047?pnref=story

Το αυριανό (τελευταίο) "Τραγούδι της ημέρας" στον Φιλελεύθερο.

Posted by Thanassis Chimonas on Sonntag, 28. Januar 2018

Όπως φαίνεται στον Φιλελεύθερο είναι… «φιλελεύθεροι» μόνο αν στηρίζεις εν λευκώ Κυριάκο, και ξεπλένεις την ακροδεξιά ρητορική μόνο και μόνο γιατί αυτή αντιλέγει στην κυβέρνηση. Αλλιώς πέφτει «φιλελεύθερο»… τσεκούρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter