Libération: Ο Κούλης στην εξουσία

Libération: Ο Κούλης στην εξουσία

Έτσι επέλεξε να ανακοινώσει την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, η γαλλική εφημερίδα.

Για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις κάνει λόγο σε άρθρο της η Libération. Και προσθέτει ότι ένα ακόμη στοίχημα για το νέο Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι να αποβάλλει το υποκοριστικό «Κούλης» – ο αρθρογράφος εξηγεί στο γαλλόφωνο αναγνώστη ότι προέρχεται από το «Κυριακούλης» που σημαίνει «μικρός Κυριάκος» – το οποίο εδραίωσαν οι αντίπαλοι του.

«Ο Κούλης, με τη σειρά του, θα πρέπει να είναι προσεχτικός. Εκλεγείς χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του, δεν πρέπει να ξεχνά ότι από την έναρξη της κρίσης, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την καριέρα όλων των αρχηγών που τους γεμίζουν με υποσχέσεις προτού τελικά τους προδώσουν. Κανείς δεν παρέμεινε στην εξουσία έως τέλους, με τον Τσίπρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει [σχεδόν] την θητεία του», καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: liberation.fr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter