Liberation: «Τα… μυστικά δείπνα μεταξύ υπουργού του Μακρόν και του κόμματος Λεπέν»

Liberation: «Τα… μυστικά δείπνα μεταξύ υπουργού του Μακρόν και του κόμματος Λεπέν»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Φόροι, συντάξεις, κατώτατος μισθός… το ανησυχητικό έργο της Aριστεράς». Κατάργηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, αύξηση των φόρων κληρονομιάς, αύξηση του κατώτατου μισθού… Το πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου θα κόστιζε περισσότερα από 200 δις. Στη Liberation διαβάζουμε: «Τα μυστικά δείπνα μεταξύ υπουργού του Μακρόν και RN». Η Μαρίν Λεπέν και ο Ζορντάν Μπαρντελά στο ίδιο τραπέζι με τον πρώην πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ και τον υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ: Η Liberation αποκαλύπτει ότι ο ανεπίσημος σύμβουλος του Ελιζέ, Τιερί Σολέρ, οργανώνει μυστικές συναντήσεις στο σπίτι του εδώ και μήνες με το ακροδεξιό κόμμα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ συγκεντρώνει χρήματα για την ενεργειακή μετάβαση». Ο υπουργός Οικονομίας θέλει να πείσει τους επενδυτές σχετικά με το έργο. Η Tagesspiegel αναφέρει: «”Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του προσδόκιμου ζωής”, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας ζητά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».Η Γερμανία είναι πλέον ο ασθενής της Ευρώπης; «Όχι», λέει ο επικεφαλής της Bundesbank Χοακίμ Νάγκελ.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το ΝΑΤΟ ενισχύει τη βοήθειά του για το Κίεβο». «Ο πόλεμος θα τελειώσει με την Ουκρανία να παραμείνει μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ποζάροντας πάνω σε ένα τανκ. Στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Αργεντινή».Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι ανέβηκε σε ένα τανκ με την Αντιπρόεδρο Βικτόρια Βιγιαρουέλ κατά τη στρατιωτική παρέλαση στο Μπουένος Άιρες για τον εορτασμό της 208ης επετείου από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Στάρμερ καλεί το ΝΑΤΟ να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες». Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την είσοδό του στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέπτεται την Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής με αφορμή την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Συμμαχία για να σταματήσουν τον Όρμπαν». Μια ομάδα ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και των χωρών της Βαλτικής, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν την Ουγγαρία από την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, εάν ο Όρμπαν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ΕΕ αναγκάζει τον Όρμπαν να λογοδοτήσει για τα ταξίδια του στην Κίνα και τη Ρωσία». Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστηρίζει σε εμπιστευτικό έγγραφο για τις συναντήσεις του με τον Σι και τον Πούτιν, ότι στόχος του είναι η Ευρώπη να παρουσιάσει μια ειρηνευτική πρωτοβουλία για την Ουκρανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter