Λιβύη για απέλαση πρέσβη: «Απαράδεκτη η κίνηση της Ελλάδας»

Λιβύη για απέλαση πρέσβη: «Απαράδεκτη η κίνηση της Ελλάδας»

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε η Λιβύη την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη από την Ελλάδα μετά την υπογραφή του Συμφώνου μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης. 

«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύη, Μοχάμεντ Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Πυρά Ερντογάν κατά Ελλάδας

Νωρίτερα, σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε την δική του οργισμένη απάντηση για την απόφαση της Ελλάδας υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «η απέλαση ενός πρέσβη απλά και μόνο λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη δεν είναι ώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία. Είναι εξωφρενικό».

«Αν καλείς τη Λιβύη λέγοντας: “Θα απελάσουμε τον πρέσβη σας αν δεν στείλετε τα έγγραφα της θαλάσσιας συμφωνίας” η Λιβύη δεν θα γονατίζει. Αν τα ζητούσαν ευγενικά τόσο από εμάς όσο και από τη Λιβύη, θα μπορούσαμε να τους δώσουμε τα έγγραφα», συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως εδόθη διορία 72 ωρών στον Λίβυο πρέσβη για να εγκαταλείψει τη χώρα. Διευκρίνησε δε πως η απέλαση δεν αποτελεί διακοπή διπλωματικών σχέσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter