Λιβύη: Ο Ερντογάν παραδέχτηκε την παρουσία Σύρων μισθοφόρων

Λιβύη: Ο Ερντογάν παραδέχτηκε την παρουσία Σύρων μισθοφόρων

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε σήμερα για πρώτη φορά την παρουσία στη Λιβύη σύρων μαχητών συμμάχων της Άγκυρας για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

«Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού. Αυτοί (ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του) θέλουν (οι εν λόγω μαχητές) να φύγουν. Όμως γιατί δεν μιλάμε για τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας που διαθέτει 2.500 άνδρες (στη Λιβύη);», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Συριακός Εθνικός Στρατός είναι μια συμμαχία ένοπλων συριακών οργανώσεων οι οποίες εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα καθορίσει τη στάση του για την Ιντλίμπ μετά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η Τουρκία από την περιοχή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν αργότερα σήμερα Παρασκευή τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, η οποία έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών θα γίνει σήμερα το απόγευμα, σχολιάζοντας την δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι προτίθεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρος Πούτιν στις 18.00 το απόγευμα ( 17.00 ώρα Ελλάδας).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter