Λίγη, μόνο λίγη, τόση δα, δικαιοσύνη…

Λίγη, μόνο λίγη, τόση δα, δικαιοσύνη…

Αθώος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens, όπως έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Έτσι, μετά το «πράσινο φως» που του άναψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2009 για να διαφύγει – ως κατηγορούμενος – για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, πλέον θα μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και στο σπίτι του, στην Τήνο, το οποίο βρίσκεται «μεσοτοιχία» με αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα μπορέσουν να βρεθούν και πάλι, να πιουν ένα κρασί, να κάνουν μπάρμπεκιου υπό τους ήχους του Καζαντζίδη και να πουν ξανά τα νέα τους. Τόσο καιρό έχουν να βρεθούν…

*** Όχι, για τα μηνύματα που εκπέμπει στην κοινωνία μια τέτοια απόφαση, δεδομένης και της αποδεδειγμένης σχέσης που είχε ο κ. Χριστοφοράκος με την οικογένεια Μητσοτάκη (από τις 620 συναντήσεις του με πολιτικά πρόσωπα από το 1999 έως το 2007, οι 356 ήταν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη), δεν ασχολούμαστε.
Σημασία έχουν άλλα πράγματα, όπως έχετε ήδη καταλάβει τους τελευταίους 39 μήνες..

*** Το «ελληνική δικαιοσύνη» έχει καταντήσει το πιο γρήγορο ανέκδοτο.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάθατε αν τοποθετήθηκε για την αθώωση του Χριστοφοράκου; Παλιά, πριν ακόμα γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός, έλεγε πάντως αυτά:

*** Στην Ιταλία κέρδισε η ακροδεξιά – και όχι κεντροδεξιά όπως ο ΣΚΑΪ υποστήριζε – συμμαχία της Μελόνι, Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι. Το φάντασμα της ακροδεξιάς είναι χρόνια τώρα πάνω από την Ευρώπη, απλά πλέον μας δείχνει και τα δόντια του. Άσχετα αν κάποιοι το εξωραΐζουν.

*** Και επειδή οι πρώτοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα στην Ιταλία, ήταν οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, άρα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι «Κυριακονόμοι» θυμήθηκαν τον «ακροδεξιό», Πάνο Καμμένο.
Έτσι για την εξίσωση και για να την πουν στους «απέναντι».
Όταν βέβαια τους ρωτήσεις «αν ο Καμμένος είναι ακροδεξιός, οι Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης, τι είναι;», απάντηση δεν παίρνεις.
Τι να σου πουν; Το πολύ πολύ να σου πουν για τη Marfin.

** Εντάξει, αν δεν γίνει η συνεργασία Μητσοτάκης – Βελόπουλος θα γίνει η συνεργασία Μητσοτάκης – Τζήμερος. Ησύχασα.

*** Τώρα που θυμήθηκα τον Τζήμερο, ο Μπογδάνος έκανε, λέει, κόμμα, το οποίο το ονόμασε ΠΑΤΡΙΔΑ και έβαλε αντιπρόεδρο την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Άλλους δεν έχει για την ώρα. Φανταστείτε συνεδρίαση του κόμματος με Μπογδάνο και Λατινοπούλου. Φανταστείτε μόνο τι μπορεί να λένε.

*** «Η χώρα δεν μπορεί να αφεθεί ακυβέρνητη». Το λέει ο Μητσοτάκης, ο Οικονόμου, οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας και η Εύα Καΐλή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τι να λέει άραγε; Και γι’ αυτήν και για τον Λοβέρδο…

*** Στη χώρα που γίνεται είδηση ότι ο Μητσοτάκης περπατάει, δεν πρέπει να απορούμε γιατί τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τον Άδωνη που παίζει τένις.

*** Σοβαρή δυσκολία να πληρώσουν το ρεύμα αντιμετώπισαν 7 στους 10, τα τρόφιμα 3 στους 5, τα καύσιμα για πάνω από 1 στους 2, τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Public Issue από το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο.
Αν λάβουμε υπόψη, πάντως, τις δημοσκοπήσεις, κάποιοι απ’ αυτούς ψηφίζουν Μητσοτάκη. Όχι;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter