Λίγο τοστ, λίγο καρπούζι και τον Συνολάκη μου

Λίγο τοστ, λίγο καρπούζι και τον Συνολάκη μου

Από τα τέσσερα τοστ του Παυλόπουλου, στη φέτα καρπούζι του Βορίδη. «Έχει τεράστια σημασία η καταναλωτική συμπεριφορά» είπε ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: «Να πάει (σ.σ. ο καταναλωτής) να ψωνίσει από εκεί που βρίσκει φθηνότερα». Αφού μετέφερε μια εικόνα που έβλεπε από το εξωτερικό από κάποιους που αγόραζαν μια φέτα καρπούζι (όχι δεν είπε ότι η χώρα εκείνη κατά 99% δεν είναι παραγωγός κι άρα το καρπούζι είναι λόγο πολύ είδος πολυτελείας), πρόσθεσε στη συνέχεια: «Αν πάρετε ολόκληρο το καρπούζι, τελικώς καταλήγετε να μην σας αρέσει τόσο πολύ και να πετάτε και το μισό…»

*** Αμ κύριε Μάκη μας, το ξεπεράσαμε το επίπεδο που αγοράζουμε από εκεί που πουλάνε φθηνότερα, ξεπεράσαμε και το επίπεδο να ψωνίζουμε μέσω internet, για ακόμη χαμηλότερες τιμές. Πλέον είμαστε στο επίπεδο του «τι άλλο να κόψουμε, για να βγάλουμε τον μήνα».

*** Όπως και με τη διασπορά του κορονοϊού, έτσι και τώρα η κυβέρνηση και οι χειροκροτητές της δείχνουν με το δάχτυλο τους καταναλωτές. Δεν λένε βέβαια ότι φταίμε για την ακρίβεια, αυτό μας έλειπε κιόλας, αλλά ότι αγοράζουμε απ’ όπου να ‘ναι.
Ότι άφησαν τα συμφέροντα να αισχροκερδούν για χρόνια εις βάρος μας, ή ότι απαξιώνουν με κάθε τρόπο τις καταναλωτικές οργανώσεις ή ότι δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε το νομικό πλαίσιο για την προστασία του καταναλωτή, ούτε λόγος.
Για όλα, πάλι, φταίμε εμείς…

*** Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Συνολάκη, που θα εκκένωνε το Μάτι σε 25 λεπτά. Μας είπε να μειώσουμε την κατανάλωση. Να πάρουμε ένα λιγότερο ζευγάρι παπούτσια, λιγότερα ρούχα, να κλείνουμε τα φώτα, να σταματήσουμε την υπερκατανάλωση τροφίμων. Στο πλαίσιο της προστασίας του Περιβάλλοντος, βέβαια. Να τα λεμέ αυτά γιατί σωστά είναι. Αλλά δεν του είπε κανείς του κ. Συνολάκη ότι τα έχουμε ήδη κόψει αυτά, όχι για την προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά για τη δική μας, για να μην μας πάρουν το σπίτι ή να μην πάμε φυλακή;

*** O Άδωνης ωστόσο, μαζί με τους Γιώργο Αυτιά και Βασίλη Χιώτη μπορούν να τρώνε αστακομακαρονάδες.

*** Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες (και οι φοιτητές) και επειδή τα μπλόκα δεν κρύβονται πλέον ούτε από τα Πετσωμένα ΜΜΕ, Λευτέρης Αυγενάκης και Παύλος Μαρινάκης άλλαξαν τροπάρι. Φόρεσαν στολή χωροφύλακα και βγήκαν σεργιάνι για να επικοινωνήσουν τις διαθέσεις της κυβέρνησης.

*** «Είναι ψέμα, είναι ψέμα» έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ο Αλέξης Τσίπρας του έλεγε στη Βουλή ότι η Τουρκία θα πάρει F-16 από τις ΗΠΑ. Και τώρα με τις προχθεσινές δηλώσεις της Βικτόρια Νούλαντ η Τουρκία μπορεί να μπει και στο πρόγραμμα για τα F 35, εφόσον επιλέξει να εγκαταλείψει τους S400. Αλλά ποιος τα θυμάται τώρα αυτά, ε;

*** Προφανώς και θα πετούσε το «μπαλάκι» των ευθυνών για το μπάζωμά στα Τέμπη ο Κώστας Αγοραστός. Και σε αυτή την περίπτωση έφταιγε «λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του παπά».

*** «Ο Χάρης Δούκας θα πάντρευε ευχαρίστως δύο άντρες ή δύο γυναίκες – αλλά ο ίδιος θα κάνει θρησκευτικό γάμο», γράφει το site με τους fake αρθρογράφους, λες και το ένα αναιρεί το άλλο. Εν τω μεταξύ, ο άνθρωπος ξεκαθάρισε «θρησκευτικό, γιατί το θέλει το κορίτσι, οπότε…». Ο πόλεμος που δέχεται από το σύστημα ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μου θυμίζει τον αντίστοιχο που είχε δεχθεί ο Τσίπρας. Κάτι τους τσιτώνει, όπως τότε…

*** Έξω καλά πάμε, πάντως…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter