Από τις καλύτερες χρονιές

«Limit up» στον τουρισμό για την Σκιάθο

Μία από τις καλύτερες χρονιές της, και μάλλον την κορυφαία, ζει η Σκιάθος από την πλευρά του τουρισμού, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία και οι αριθμοί, καθιστώντας το νησί ως μία από τις ναυαρχίδες της μεγάλης βιομηχανίας του ελληνικού τουρισμού.

Το καταπράσινο νησί των Σποράδων, με τις εξαιρετικές χρυσές παραλίες του, φαίνεται ότι την τρέχουσα τουριστική σεζόν θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ του παρελθόντος, αφού από τις αρχές Ιουνίου παρουσιάζει στα ξενοδοχεία πληρότητες που φθάνουν το 100%.

Ο προηγούμενος μήνας υπήρξε θεαματικός ως προς τις αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο "Αλεξανδρος Παπαδιαμάντης", που παρουσίασαν αύξηση κατά 14,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Η πλειονότητα των τουριστών στη Σκιάθο και φέτος προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους Βρετανούς τουρίστες να αποτελούν το 51% του συνολικού αριθμού των τουριστών. Φέτος οι Βρετανοί, που παραδοσιακά θεωρούνται ως οι παλαιότεροι λάτρεις της Σκιάθου, φαίνεται να έχουν μειώσει τον προϋπολογισμό των διακοπών τους εξαιτίας της ανασφάλειας που προκαλεί το Brexit. Παρόλα αυτά οι αφίξεις από τη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούνιο παρουσίασαν αύξηση κατά 6,6%.

Τον Ιούνιο θεαματική ήταν και η αύξηση των αφίξεων τουριστών, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και τον πρόεδρό της Αλέκο Ευσταθίου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού καταγράφηκε άνοδος κατά 24,3%. Οι Ιταλοί αποτελούν τον δεύτερο καλύτερο "πελάτη" για την Σκιάθο, αποτελώντας σε ετήσια βάση το 34% του συνόλου των τουριστών. Ήδη την τρέχουσα τουριστική περίοδο η Σκιάθος συνδέεται απ' ευθείας με 14 ιταλικά αεροδρόμια και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου από τη Ρώμη και το Μιλάνο υπάρχουν δύο πτήσεις ημερησίως.

Μεγάλη αύξηση τον Ιούνιο κατέγραψαν και οι αφίξεις από τις χώρες της Σκανδιναβίας και κυρίως από την Σουηδία, σημειώνοντας άνοδο κατά 30,5% που σημαίνει το άνοιγμα μιας νέας δυναμικής τουριστικής αγοράς.

Την εντυπωσιακότερη άνοδο παρουσίασαν οι αφίξεις από την Γερμανία, που κατέγραψαν άνοδο κατά 49,7% τον Ιούνιο, αφού για τους Γερμανούς τουρίστες το νησί ήταν σχεδόν άγνωστο και η προτίμησή τους στρεφόταν προς την χερσαία Ελλάδα.

Σημαντικό μερίδιο φέτος τον Ιούνιο είχαν και οι αφίξεις από βαλκανικές χώρες και κυρίως από τη Ρουμανία και τη Σερβία και σε μικρότερο βαθμό από τη Βουλγαρία.

Τέλος, ο τρέχον μήνας ως προς τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα είναι ο καλύτερος Ιούλιος όλων των εποχών, αφού ήδη η πληρότητα αγγίζει το 100%, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, και η ίδια εικόνα αναμένεται να παρουσιαστεί και τον Αύγουστο.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης τουριστικής ανόδου για τις Σποράδες, και κυρίως για τη Σκιάθο, είναι οι αφίξεις αεροσκαφών το περασμένο Σαββατοκύριακο, που έφθασαν τις 69 από όλη την Ευρώπη, φέρνοντας στο νησί πάνω από 10.000 επιβάτες, ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και οι ακτοπλοϊκές αφίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.