Λινού: Ασφαλή τα παιδικά εμβόλια κατά της Covid- Eμβολίασα τα εγγόνια μου

Λινού: Ασφαλή τα παιδικά εμβόλια κατά της Covid-  Eμβολίασα τα εγγόνια μου

Να εμβολιάσουν τα παιδιά τους χωρίς δεύτερη σκέψη ζητά από τους γονείς η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού υπογραμμίζοντας ότι τα παιδικά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι ασφαλή.

«Εγώ έχω εννιά εγγόνια. Τα πέντε είναι άνω των 5 ετών και έχουν εμβολιαστεί όλα – ζούνε στην Αμερική. Τα τρία, νομίζω, έχουν κάνει και την δεύτερη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «είναι ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι για να σώσουμε ζωές. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι και τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν» ανέφερε  μιλώντας στο OPEN TV.

«Είναι ασφαλές το εμβόλιο και είναι εξασφάλιση και για τα παιδιά. Ναι μεν νοσούν ήπια αλλά δεν ξέρεις ποιο θα είναι αυτό, το ένα ή τα πέντε που θα νοσήσουν σοβαρά» σημείωσε.

«Και το post Covid στα παιδιά που έχει μελετηθεί, ακόμα και όταν πέρασαν την ήπια νόσο, μπορεί να έχει πολύ σοβαρές μακροχρόνιες επιπτώσεις, που μπορεί να κυμαίνονται από δυσκολία στη συγκέντρωση, κόπωση και δυσκολία να αποδώσουν, μέχρι – υπάρχουν κάποιες μελέτες που μπορεί να αμφισβητηθούν, δεν ξέρουμε αν είναι επαρκείς – που μιλάνε και για μείωση της νοητικής ικανότητας των παιδιών, ότι πέφτει λίγο το IQ τους, Μπορεί το post Covid να μην είναι ελαφρό» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter