Λινού: Δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Λινού: Δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Για τα αυξημένα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα σε lockdown μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Πρόληψης, Αθηνά Λινού στην πρωινή εκπομπή του OPEN ενώ παράλληλα σχολίασε τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ λέγοντας πως δεν υπάρχει διαφάνεια. 

Όπως είπε ο ιός «πλέον έχει μπει στα σπίτια μας. Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά» και τόνισε πως θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η κυρία Λινού σημείωσε: Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία», ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, η κυρία Λινού τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, ωστόσο ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή. «Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter