Λινού: «Εγκληματικό» το πώς πάνε να ανοίξουν τα σχολεία – Είναι τρομερό το να μην παίρνουμε μέτρα

Λινού: «Εγκληματικό» το πώς πάνε να ανοίξουν τα σχολεία – Είναι τρομερό το να μην παίρνουμε μέτρα

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού κρούει το καμπανάκι επισημαίνοντας πως  το υπουργείο Παιδείας «δεν συνειδητοποιεί ότι έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό ιό» υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν να ανοίξουν για ακόμη μία χρονιά οι σχολικές μονάδες χωρίς να έχουν παρθεί από την Πολιτεία τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Δεν μπορούν ν’ ανοίξουν τα σχολεία και ειδικά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία – που τα παιδιά δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς δεν έχει εγκριθεί εμβόλιο – χωρίς να έχει αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών ώστε ν’ αυξηθούν τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς να έχει γίνει εκπαίδευση στους γονείς πώς θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά να φορούν τη μάσκα, χωρίς να γίνει αναζήτηση από τους δημάρχους ενός χώρου που να είναι μεγαλύτερος για να πάνε τα μεγάλα τμήματα. Αυτό είναι εγκληματικό», είπε η Αθηνά Λινού.

«Εκείνο που δεν συνειδητοποιεί το υπουργείο ότι έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό ιό και ότι μπορεί να πήγαν τα πράγματα σχετικά καλά την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά τα σχολεία ήταν κλειστά παραπάνω από τη μισή σχολική χρονιά. Είναι τρομερό το να μην παίρνουμε μέτρα, το ίδιο και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, πρέπει να τεθεί ξανά το θέμα της τηλεργασίας. Είναι δύσκολη η κατάσταση» πρόσθεσε η καθηγήτρια.

Όπως είπε η κυρία Λινού «χρειάζεται πολύ μεγάλη σύνεση και προσπάθεια. Δεν χρειαζόμαστε 1 εκατ. εμβολιασμούς, αλλά 1 εκατ. εμβολιασμένους, που σημαίνει 2 εκατ. εμβολιασμούς. Είναι τεράστια η δυσκολία» για να επιτευχθεί τείχος ανοσίας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter