Λινού: Για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει να εμβολιαστεί το 70% – «Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων αλλά υπό όρους

Λινού:  Για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει να εμβολιαστεί το 70% – «Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων αλλά υπό όρους

Για τους εμβολιασμούς, την ανοσία αλλά και για το πότε θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Ειδικότερα για τον εμβολιασμό η κ. Λινού είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ότι «ο κάθε άνθρωπος που εμβολιάζεται ουσιαστικά σώζει ζωές. Περιορίζει τη διασπορά του ιού, δίνει το παράδειγμα. Ειδικά για το επίπεδο των πολιτικών είναι πολύ σημαντικό να διασώσουν και τη ζωή τους. Σε έναν πόλεμο σώζεις πρώτα τον βασιλιά».

Για το γεγονός ότι έχουμε αργούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό σχολίασε πως «αυτό είναι το πρόβλημα» και πρόσθεσε:

«Νομίζω το σημαντικότερο είναι να τηρούμε σε προσωπικό επίπεδο όλοι τα μέτρα και σιγά σιγά και οι λίγοι που εμβολιάζονται κάτι συνεισφέρουν. Για να κερδίσουμε τον πόλεμο πρέπει να εμβολιαστεί το 70%. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει γρήγορη παραγωγή εμβολίων, ότι θα εγκριθούν και άλλα εμβόλια.»

Για το άνοιγμα των σχολείων

Αναφερόμενη στο ζήτημα των σχολείων και πότε πρέπει να ανοίξουν είπες πως «ιδανικά η δική μου η γραμμή είναι ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά αλλά με ασφάλεια. Νομίζω ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ένα δεκαήμερο να μπορέσει να φτιάξει έναν μηχανισμό ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από τα σχολεία και να υπάρχει ασφάλεια για τους εργαζόμενους στα σχολεία. Εγώ θα έλεγα μετά τους λειτουργούς υγείας, τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές δυνάμεις να εμβολιαστούν και οι εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας.»

«Ελπίδα πως η ανοσία θα κρατάει πάνω από έξι μήνες»

«Λένε ισχύει η ανοσία για έξι μήνες γιατί δεν είχαμε χρόνο να μελετήσουμε. Ούτε οι εθελοντές έχουν εμβολιαστεί για περισσότερο χρόνο. Η ελπίδα είναι να κρατάει περισσότερο και το δεύτερο είναι ότι επειδή δεν θα εμβολιάζονται όλοι την ίδια μέρα έτσι θα μειώνεται η πιθανότητα νόσησης» δήλωσε επίσης η κυρία Λινού.

Μυστικά & Documento

02/10/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter