Λινού: Η διπλή μάσκα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη

Λινού: Η διπλή μάσκα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη

Για τη χρησιμότητα της διπλής μάσκας μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού λέγοντας πως «θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη» ενώ αναφέρθηκε και στη χρησιμότητα του lockdown.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση του ιού. Στο πρώτο lockdown απομονώναμε τους ασθενείς σε νοσοκομεία, αλλά τώρα, τους λέμε γυρίστε σπίτι» ανέφερε η κυρία Λινού μιλώντας στον Open.

«Είναι δύσκολος ο χειμώνας. Μέσα στο σπίτι και τους χώρους εργασίας μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός. Δεν μπορούμε να αερίζουμε συνέχεια, να έχουμε ανοιχτά με τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο λοιπόν για το πώς θα περιορίσουμε τις επαφές μας. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι αν υποψιαστούμε κάτι» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην διπλή μάσκα είπε «Δεν καταφέραμε να βάλουμε πιο πολλά δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς και να έχουμε λιγότερους επιβάτες. Εκεί, που δεν αερίζονται οι χώροι, όπως το μετρό, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Μειώνει το ποσοστό μετάδοσης η διπλή μάσκα».

Για τις μεταλλάξεις είπε: «Αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε όλα τα μέρη της γης, δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις μεταλλάξεις. Τότε θα υπάρχει μεγάλη διασπορά και πολλές μεταλλάξεις, άρα και επιθετικότητα του ιού»

Όσον αφορά στον εμβολιασμό ξεκαθάρισε ότι «το εμβόλιο σώζει ζωές. Δυστυχώς έχουμε πολύ λίγα εμβόλια. Χρειάζεται προσοχή μην χάσουμε εμβόλια. Θα έπρεπε να υπάρχουν λίστες με επιλαχόντες έτσι ώστε να μην πηγαίνουν χαμένα τα εμβόλια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter