Λινού: Η Όμικρον έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης σε σχέση με τη Δέλτα

Λινού: Η Όμικρον έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης σε σχέση με τη Δέλτα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού για την μετάλλαξη Όμικρον. 

Όπως είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Open η Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα, έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης και τα εμβόλια δεν επαρκούν αφού παρουσιάζουν μικρότερη ανθεκτικότητα απέναντι στον κορονοϊό ακόμα και εκείνοι που έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε για να δώσει το μέτρο των νέων δεδομένων που φέρνει η Όμικρον, από τα επτά εκατομμύρια των εμβολιασμένων στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι 2 με 3 εκατομμύρια θα πρέπει να θεωρούνται πραγματικά εμβολιασμένοι, δηλαδή, εκείνοι που έχουν κάνει και την τρίτη δόση.

Η Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι η μετάλλαξη  Όμικρον έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης από τη Δέλτα και ακόμα κι αν θεωρηθεί πιο ήπια, η έκρηξη των κρουσμάτων που θα φέρει θα οδηγήσει στον ίδιο αριθμό όσον αφορά στους ασθενείς που θα νοσήσουν σοβαρά. 

«Φαίνεται και ελπίζουμε ότι θα έχει λιγότερο σοβαρά συμπτώματα. Ακόμα και αν είναι κατά το 1/3 λιγότερο θανατηφόρα από τη Δέλτα, θα οδηγηθούμε στον ίδιο αριθμό σοβαρών κρουσμάτων» είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Χρήση μάσκας παντού, τήρηση των αποστάσεων και μείωση των συναθροίσεων, πρότεινε η Αθηνά Λινού, προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν από συνάντηση με ανθρώπους με τους οποίους δεν ζούμε στο ίδιο σπίτι.

Παράλληλα ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία αμέσως και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να ανοίξουν αργότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter