Λιόλιος: «Θέλουμε Ιτούδη για το Ευρωμπάσκετ»

Λιόλιος: «Θέλουμε Ιτούδη για το Ευρωμπάσκετ»

Την πρόθεση της Ομοσπονδίας να αναθέσει στον Δημήτρη Ιτούδη την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ανδρών αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, στην προγραμματική του συνέντευξη Τύπου.

Ο Λιόλιος μίλησε «για πλάνο τριετίας, από το Ευρωμπάσκετ 2022 μέχρι τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες», αλλά ομολόγησε ότι το εγχείρημα ενέχει δυσκολίες. «Ελπίζω ότι αυτή τη φορά η ΤΣΣΚΑ θα κατανοήσει και θα συναινέσει», είπε. Οι επαφές με τον Ιτούδη έχουν προχωρήσει και ο 51χρονος τεχνικός είναι θετικός, αλλά η τελευταία λέξη ανήκει στους Ρώσους.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο «φλερτ» το 2017 είχε προσκρούσει στην άρνηση της ΤΣΣΚΑ. «Υπάρχει στο μυαλό μου και σχέδιο Β και σχέδιο Γ, αλλά θα επιμείνουμε στο σχέδιο Α», συμπλήρωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Όσο για τον προπονητή που θα οδηγήσει την Εθνική στα «παράθυρα» (προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Νοέμβριο), ο Λιόλιος άφησε το θέμα ανοιχτό. «Οι κινήσεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τον προπονητή που θα κοουτσάρει στο Ευρωμπάσκετ», είπε, εννοώντας τον Ιτούδη.

Ο Λιόλιος υποσχέθηκε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ προς τα σωματεία («θα κόψουμε τον λαιμό μας για να τα βρούμε στην αγορά») και αποκάλυψε ότι επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ορίζεται ο παλαίμαχος ρέφερι Νίκος Πιτσίλκας, με ειδικό σύμβουλο τον εν ενεργείαδιεθνή διαιτητή Χρήστος Χριστοδούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter