Λιόλιος: «Του χρόνου θα διεξαχθεί Final Eight»

Λιόλιος: «Του χρόνου θα διεξαχθεί Final Eight»
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΓΚΛΗ Γ.Γ. ΤΗΣ FIBA, ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΙΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος έδωσε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο τονίζοντας ότι του χρόνου θα διεξαχθεί Final 8, αλλά και τον στόχο που δεν είναι άλλος από την απομόνωση όλων των φιλάθλων που κάνουν κακό στον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Ευχαριστώ τόσο την περιφέρεια Κρήτης, που μας βοήθησε πολύ, όσο και τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς και την Ένωση. Ήταν όλοι δίπλα μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή του Final 4. Είχε πολλά χρόνια να γίνει, αλλά συμβαίνει με κόσμο, με φιλάθλους. Το μότο μας είναι: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή». Σε αυτή την κατεύθυνση θα μοιραστούν συνολικά 2.500 μπλουζάκια σε όλους, δωρεάν, σε όλους τους φιλάθλους και κυρίως στα παιδιά. Αυτό είναι το σύνθημά μας: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή» και συνέχισε λέγοντας.

«Αγωνιστικά μπορεί να υπάρχει αντιπαλότητα, αλλά έξω πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ομάδες, διοικήσεις, φίλαθλοι. Πρέπει να απομονωθούν οι λίγοι που κάνουν κακό στην υγιή εικόνα του αθλητισμού. Πέραν από λόγια, θέλουμε πράξεις. Πράξεις που ξεκινούν από το Final 4 και άλλες που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον κατά της οπαδικής βίας. Μιλώντας, παρουσιάζοντας το θετικό πρόσημο του αθλητισμού και όχι την αρνητική μάσκα. Με τη συνεισφορά όλων μας και όλων σας. Σας χρειαζόμαστε, σας θέλουμε δίπλα μας. Η επόμενη μέρα είναι μέρα για όλους μας. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την επόμενη ημέρα, το μπάσκετ και την υγεία του αθλητισμού. Για να δούμε περισσότερα παιδιά να χαίρονται, να πανηγυρίζουν, αλλά και να στεναχωριούνται. Μέσα στη ζωή υπάρχουν και οι ήττες. Θέλω να σας προλάβω και να σας πω ότι μετά το φετινό Final Four εφόσον όλα προχωρούν καλώς, θέλουμε του χρόνου να πάμε σε ένα πολύ όμορφο Final 8».

Για τα 2.000 εισιτήρια του Final 4 και τον τρόπο τον οποίο θα διανεμηθούν: «Αυτό που έχει σχεδιαστεί για φέτος είναι διαφορετικό από αυτό που σχεδιάζουμε για το Final 8. Για το Final 4 μιλήσαμε με τις ομάδες. Θέλαμε να διασφαλίσουμε τους υγιείς φιλάθλους. Για αυτό και πήραμε τη διαχείριση των εισιτηρίων σε συνεργασία με την τοπική Ένωση, Οι ομάδες πήραν μόνο λίγες προσκλήσεις για τους ανθρώπους της διοίκησης. Τα εισιτήρια δόθηκαν από την ομοσπονδία μαζί με την τοπική Ένωση. Απαγορεύτηκε η μετακίνηση οπαδών. Στην Κρήτη γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. Εννοείται πως έχουμε δώσει οδηγίες και έχουμε πάρει τα μέτρα, για το ποιος θα κάθεται πού. Η συμβολή της αστυνομίας είναι σημαντική εντός και εκτός γηπέδου, αλλά κυρίως εκτός, για να ξέρουμε πως όσοι μπουν μέσα δεν θα μεταφέρουν κάτι πάνω τους. Επίσης, θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και εντός γηπέδου και εκτός με τον έλεγχο που θα γίνει. Του χρόνου στο Final 8 θέλουμε διαφορετικό τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων».

Και κατέληξε: «Πρέπει να απομονώσουμε τους φιλάθλους που κάνουν κακό και μοιάζουν με δυο – τρεις βρώμικες σταγόνες νερού σε ένα γεμάτο ποτήρι. Θέλουμε κάθε ενήλικας να μπαίνει στο γήπεδο μαζί με ένα παιδί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι μας, οι πάντες, να δείχνουμε το καλό και να καταδικάζουμε το άσχημο. Και να το απομονώνουμε. Εσείς παρατηρώντας τα καλά και καταδικάζοντας τα κακά και εμείς κάνοντας τις ενέργειες. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, έτσι θα γεμίσει ξανά το γήπεδο. Θέλουμε να του δείξαμε πως μέσα στο γήπεδο είναι μια γιορτή. Είτε στο Final 4, είτε στην Εθνική, είτε στις ομάδες. Αυτό μας λείπει και θα το πετύχουμε θεωρώ. Όλα εμπεριέχουν ένα ρίσκο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια κλειστή διοργάνωση ή μόνο με 50 άτομα ή με κάποια παιδιά. Δεν το θέλαμε αυτό. Εύχομαι ένα όμορφο τριήμερο, να κερδίσει ο καλύτερος και στο τέλος όλοι να χειροκροτήσουμε αυτή τη διοργάνωση», τόνισε κλείνοντας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter