Λίστα Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα ακόμα 300 σελίδες – Νέες αποκαλύψεις για τον Κλίντον

Λίστα Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα ακόμα 300 σελίδες – Νέες αποκαλύψεις για τον Κλίντον

Στη δημοσιότητα δόθηκε και δεύτερη «παρτίδα» δικαστικών εγγράφων που σχετίζονται με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική διακίνηση Τζέφρι Έπσταϊν. Οι 300 σελίδες των εγγράφων δεν φάνηκε να προσφέρουν νέες αποκαλύψεις σε επίπεδο «μεγάλων» ονομάτων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα του BBC.

Δείτε επίσης: Τζέφρι Έπσταϊν: Η ιστορία της ανόδου και της πτώσης του

Τα έγγραφα αυτά αποσφραγίστηκαν μία ημέρα μετά την αποκάλυψη 900 σελίδων μετά από εντολή ομοσπονδιακού δικαστή των ΗΠΑ, και αποτελούν μέρος της υπόθεσης εναντίον της Γκισλέιν Μάξγουελ, της φυλακισμένης πρώην στενής φίλης του Έπσταϊν.

Σημειώνεται ότι πολλά ονόματα στα έγγραφα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί ή αναφέρονται παρεμπιπτόντως στο πλαίσιο διαφόρων νομικών διαδικασιών και η συμπερίληψή τους δεν υποδηλώνει απαραίτητα αδίκημα που σχετίζεται με τον Έπσταϊν.

Μεταξύ των ισχυρισμών που έχουν αναλυθεί προηγουμένως εναντίον του πρίγκιπα Άντριου είναι ότι κακοποίησε σεξουαλικά μια ανήλικη στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και στο νησί του Έπσταϊν στις Παρθένες Νήσους, αφού η έφηβη είχε ενημερωθεί από την Μάξγουελ. Ο ίδιος αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο Κλίντον εισέβαλε και απείλησε περιοδικό για τον «φίλο του» Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης τη θέση ενός δικηγόρου της Βιρτζίνια Τζούφρε ότι ο πρώην πρόεδρος Κλίντον «μπορεί να έχει πληροφορίες» για τις δραστηριότητες της Μάξγουελ και του Έπσταϊν, επειδή είχε ταξιδέψει μαζί τους αλλά έχει αρνηθεί ότι διέπραξε αδίκημα ή ότι γνώριζε για τα εγκλήματά του. Σε κανένα από τα έγγραφα δεν υπάρχει υπόνοια παρανομίας του Κλίντον.

Σε έναν άλλο φάκελο – μια ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 2011 μεταξύ της Τζούφρε και της πρώην δημοσιογράφου της Mail on Sunday Sharon Churcher – η Τζούφρε ισχυρίζεται ότι ο κ. Κλίντον «μπήκε στο VF [περιοδικό Vanity Fair] και τους απείλησε να μην γράψουν άρθρα για την εμπορία ανθρώπων του σεξ για τον καλό του φίλο J.E. [Jeffrey Epstein]».

Το BBC,αναφέρει ότι απευθύνθηκε στο Ίδρυμα Κλίντον για να σχολιάσει και ένας εκπρόσωπος επικαλέστηκε αναφορές των μέσων ενημέρωσης για δήλωση του πρώην εκδότη του Vanity Fair, Graydon Carter, σύμφωνα με την οποία το υποτιθέμενο περιστατικό «κατηγορηματικά δεν συνέβη».

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα, η Τσόρτσερ και η Τζιούφρε συζητούν επίσης τις προσπάθειες της τελευταίας να εξασφαλίσει συμφωνία για βιβλίο.

Σε ένα email η Τζούφρε γράφει σε έναν λογοτεχνικό πράκτορα για να προωθήσει ένα βιβλίο που γράφει με τίτλο The Billionaire’s Playboy Club.

Περιγράφει τα απομνημονεύματά της ως «την ιστορία μιας γυναίκας με λάμψη, γοητεία, θλίψη, συμπόνια και αληθινή αγάπη». Δεν εκδόθηκε ποτέ, αλλά κατατέθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Λίστα Έπσταϊν: «Στον Κλίντον άρεσαν τα μικρά» – Τα ονόματα «φωτιά»

Σε ένα άλλο νήμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Τσόρτσερ και η Τζιούφρε συζητούν μια προσέγγιση από το περιοδικό Vanity Fair για την αγορά μιας φωτογραφίας από την Τζιούφρε.

Η δημοσιογράφος της Mail on Sunday συμβουλεύει την Τζιούφρε να πει ότι δεν έχει να αποκαλύψει τίποτε άλλο εκείνη τη στιγμή σχετικά με το πώς φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής εμπορίας σε «δύο από τους πιο σεβαστούς πολιτικούς του κόσμου». Οι φερόμενοι ως πολιτικοί δεν κατονομάζονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Σε άλλη δικαστική κατάθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, μια κατήγορος που αναγνωρίστηκε ως Jane Doe #3 ισχυρίζεται ότι εμπορεύτηκε από τον Epstein «για σεξουαλικούς σκοπούς σε πολλούς άλλους ισχυρούς άνδρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιφανών Αμερικανών πολιτικών, ισχυρών στελεχών επιχειρήσεων, ξένων προέδρων, ενός γνωστού πρωθυπουργού και άλλων παγκόσμιων ηγετών».

Τα έγγραφα ρίχνουν περισσότερο φως στο εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων του Έπσταϊν και της Μάξγουελ.

Mασάζ από ανήλικη

Ένα άλλο έγγραφο περιελάμβανε ένα απόσπασμα κατάθεσης από έναν άγνωστο κατήγορο του Έπσταϊν, ο οποίος, ενώ ήταν στο γυμνάσιο κλήθηκε για να του παρέχει μασάζ.

«Δούλεψα πολύ, πολύ σκληρά για να μην θυμάμαι τίποτα συγκεκριμένο σχετικά με τις σεξουαλικές μου συναντήσεις με αυτό το άτομο ως ένα από τα θύματά του», είπε στην κατάθεση.

«Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς μου έκαναν πρόταση να φτάσω εκεί. Απλώς ήμουν εκεί και ξαφνικά κάτι φρικτό μου συνέβη».

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα η λίστα Έπσταϊν: Ντόναλντ Τραμπ, πρίγκιπας Άντριου και Μπιλ Κλίντον – Τα ονόματα που «καίνε»

«Του έφερες άλλα κορίτσια;» ρωτήθηκε η γυναίκα. Εκείνη απάντησε ναι: «Έφερα φίλους». Ήταν συνομήλικές της, άλλα κορίτσια γυμνασίου, είπε.

Είπε επίσης ότι ο Έπσταϊν της είχε ζητήσει να ζήσει μαζί του όταν ήταν έφηβη. «Ήθελε να χειραφετηθώ», είπε.

Σημειώνεται πως τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προέρχονται από τη μήνυση της Virginia Giuffre κατά της Βρετανίδας συνεργάτιδας του Επστάιν Γκίσλεν Μάξγουελ και περιλαμβάνουν αποσπάσματα καταθέσεων και προτάσεων σε αυτή την υπόθεση.

Η Μάξγουελ καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 για σεξουαλική εμπορία και παρόμοιες κατηγορίες με αυτές του Eπστάιν για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Δείτε επίσης: Το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ στη Λίστα Επστάιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter