Λίστα Λαγκάρντ: Μπήκαν στα ταμεία 236 εκατομμύρια ευρώ

Στα 235,9 εκατομμύρια φτάνουν τα προβλεπόμενα έσοδα για το δημόσιο από τους μέχρι τώρα ελέγχους στην Λίστα Λαγκάρντ. Αυτή την εκτίμηση κάνει σε έγγραφη απάντηση που έδωσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

"Γίνεται έλεγχος σε 482 υποθέσεις" δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου

Όπως επισημαίνει από το έτος 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε έλεγχος σε 482 υποθέσεις και ολοκληρώθηκαν έλεγχοι σε 185 από αυτές, με συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρων 235,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα εκδόθηκαν 9 εντολές ελέγχου σε υποθέσεις συσχετιζόμενες με τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρων 8,53 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναπληρώτρια υπουργός επισημαίνει παράλληλα ότι έχει θεσπιστεί τριετής παράταση της παραγραφής για τις μεταφερόμενες υποθέσεις από το ΣΔΟΕ προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και πως το 2016 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η διαδικασία της προτεραιοποίησης των υποθέσεων ελέγχου που παρουσιάζουν μεγάλη παραβατικότητα και εισπραξιμότητα και ότι υιοθετήθηκε αυτοματοποιημένο μοντέλο αντικειμενικής αξιολόγησης υποθέσεων.

Αναφερόμενη συνολικά στους φορολογικούς ελέγχους η Κατερίνα Παπανάτσιου τονίζει πώς το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από την ΤτΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την αποστολή από τις τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα, ηλεκτρονικών αρχείων στα οποία θα περιλαμβάνονταν στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από 1.1.2000 έως 15.06.2012, ατομικά ή κοινά, πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Κίνηση ενός τουλάχιστον λογαριασμού (εκτός λογαριασμού όψεως) του οποίου οι συνολικές πιστώσεις ή χρεώσεις σε ένα τουλάχιστον έτος υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ
  • Αποστολή τουλάχιστον μια φορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, μέσω πάσης φύσεως εντολών, εμβασμάτων, καναλιών ηλεκτρονικού χρήματος ή και εταιρειών παροχής διαμεσολάβησης, με αξία συναλλαγής μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.