Λίστα Μητσοτάκη: Σε βέρτιγκο το πολιτικό σύστημα από τις αποκαλύψεις του Documento

Λίστα Μητσοτάκη: Σε βέρτιγκο το πολιτικό σύστημα από τις αποκαλύψεις του Documento

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία μετά τις Κυριακάτικες αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από το Μαξίμου πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Στο κυβερνών κόμμα ο ένοικος του πρωθυπουργικού μεγάρου βρίσκεται σε βέρτιγκο αναζητώντας σανίδα σωτηρίας προκειμένου να συσπειρώσει το κόμμα του και κυρίως όσους είδαν τον εαυτό τους κρεμασμένο στα μανταλάκια του περίφημου λογισμικού παρακολούθησης predator.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω για τον κ. Μητσοτάκη μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και τα όσα είπε on camera ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μέχρι και αυτήν την ώρα στο Μαξίμου αναμένουν το άδειασμα του κ. Βρέντζου από τον επίσημο ΟΣΦΠ και κάθε λεπτό που περνά και αυτό δεν γίνεται επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για οριστικό διαζύγιο των δύο πλευρών πυκνώνοντας τα σύννεφα στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Είναι πολλοί εκείνοι στο κυβερνών κόμμα που λένε πως παρότι οι Κυβερνήσεις δεν πέφτουν από την οικονομική ελίτ διότι οι τελευταίες αποσύρονται σιωπηρά όσο ηχηρά εισήλθαν στη σφαίρα της αμφισβήτησης όταν πάρουν εκείνο που θέλουν ο κ. Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού σταθμού και δύο μεγάλων και ιστορικών εφημερίδων γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα και αυξάνει τον κίνδυνο για το κυβερνών κόμμα.

Εντός αυτού του κλίματος έχουν επανέλθει οι εισηγήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη για προσφυγής τις κάλπες. Ο λόγος λένε υπάρχει και δεν είναι άλλος από τις προκλήσεις των καιρών που δεν επιτρέπουν η πολιτική ζωή του τόπου «να κυλιστεί στον βούρκο και την τοξικότητα».

Είναι χαρακτηριστικό του πανικού που επικρατεί στο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε κατά μία ημέρα την προγραμματισμένη για την Κυριακή αναχώρηση του για την Αίγυπτο και τη Σύνοδο για το κλίμα ενώ αποφάσισε να μιλήσει ο ίδιος για την υπόθεση σε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σήμερα το βράδυ όπου φυσικά θα κυριαρχεί η καταγγελία για οργανωμένα κέντρα που επιθυμούν να πλήξουν την κυβέρνηση και τον ίδιο θέτοντας σε κίνδυνο την πορεία της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας αναζητήσει αλλού σανίδα σωτηρίας ο κ. Μητσοτάκης

Στην Κουμουνδούρου, παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Επί του παρόντος κρατούν χαμηλούς τόνους και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συσπειρώσουν το κυβερνών κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα όποια δημοσιεύματα περί πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές τα θεωρούν προερχόμενα από το Μαξίμου σε μια προσπάθεια Μητσοτάκη να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και το υπουργικό συμβούλιο επαναβεβαιώνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία στη Βουλή.

«Δεν είχαμε χαζοί», λένε, «να συσπειρώσουμε τώρα τον Μητσοτάκη» και αναρωτιούνται με νόημα «αν υπάρχει κάποια διαρροή από την Κ.Ο. ομάδα της ΝΔ».

«Αυτό το πράγμα» συνεχίζουν εννοώντας το σκάνδαλο των υποκλοπών, «εξελίσσεται συνεπώς το όποιο όπλο θα το χρησιμοποιήσουμε εμείς σε χρόνο που θα επιλέξουμε».

Σε καμία όμως περίπτωση η ως άνω στάση δεν αφαιρεί ούτε κατ’ ελάχιστον κάτι από τη σημασία όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας ότι «Είναι ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter