Λίστα Πέτσα: Ο ανύπαρκτος Φιλελεύθερος με 2.000 φύλλα παίρνει τα ίδια με την Καθημερινή

Λίστα Πέτσα: Ο ανύπαρκτος Φιλελεύθερος με 2.000 φύλλα παίρνει τα ίδια με την Καθημερινή

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο διέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα διαφημιστικά κονδύλια είναι η περίπτωση της Καθημερινής και του Φιλελεύθερου. Η ναυαρχίδα της δεξιάς Καθημερινή παίρνει σχεδόν τα ίδια χρήματα κρατικής διαφήμισης με τον ανύπαρκτο κυκλοφοριακά Φιλελεύθερο του Θανάση Μαυρίδη, που χαρακτήριζε το Μητσοτάκη ως «Μωυσή».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη «μαγειρεμένη» λίστα Πέτσα, η εφημερίδα Φιλελεύθερος έλαβε διαφήμιση ύψους 74.400 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, όσα δηλαδή έλαβε και η Καθημερινή του Σαββάτου με το ποσό να ανέρχεται σε 73.780 ευρώ, ενώ η Καθημερινή της Κυριακής έλαβε 123.380 ευρώ. Με τη μόνη διαφορά ότι η εφημερίδα Φιλελεύθερος είναι μία ανύπαρκτη κυκλοφοριακά εφημερίδα η οποία δεν πουλά ούτε 2.000 φύλλα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του πρακτορείου Άργους. Την ίδια ώρα που η Καθημερινή είναι μια εφημερίδα με πολλαπλάσια κυκλοφορία σε σχέση με το Φιλελεύθερο, εργαζόμενους και κύρος. Είναι χαρακτηριστικό ότι προτού η εφημερίδα καταγγείλει τις μετρήσεις των πωλήσεων των εφημερίδων και αποχωρήσει, όπως έχει κάνει και το Documento ήταν μεταξύ των πρώτων εφημερίδων πανελλαδικά.

Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ανέχεται την κριτική που της ασκεί κατά καιρούς η «σοβαρή» Καθημερινή. Προτιμούν τα λιβανίσματα τύπου «Μωυσής» του Θανάση Μαυρίδη εξ ου και η ανταπόδοση μέσω κρατικής διαφήμισης.,

Σε ότι αφορά τα sites, η ιστοσελίδα Liberal έλαβε 148.800 ευρώ, ενώ το site της Καθημερινής περί τα 186.000 ευρω.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter