Λίστα Πέτσα: «Πρωταθλητής» ο όμιλος ΣΚΑΪ – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ πλήρωσαν οι φορολογούμενοι για την ενίσχυσή του

Λίστα Πέτσα: «Πρωταθλητής» ο όμιλος ΣΚΑΪ  – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ πλήρωσαν οι φορολογούμενοι για την ενίσχυσή του

Πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ βγήκαν από τα ταμεία Δημοσίου για την ενίσχυση του ομίλου ΣΚΑΪ και συνεργαζόμενων μέσων ενημέρωσης στην περιφέρεια στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Ο όμιλος του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος εδώ και χρόνια στηρίζει με σθένος και συχνά αναπαράγοντας ακόμη και ψευδείς ειδήσεις το έργο της Νέας Δημοκρατίας και πια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ως «πρωταθλητής».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, το ραδιόφωνο, η ιστοσελίδα του ομίλου, ακόμη όμως και οι συνεργαζόμενοι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι φέρουν την επωνυμία του ομίλου ΣΚΑΪ, έλαβαν καθαρά 1.050.500,64 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται με τον ΦΠΑ, στο 1.313.780,79 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο τηλεοπτικός ΣΚΑΙ εισέπραξε για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς»,830.000 ευρώ, ποσό που φτάνει το 1.029.200 μαζί με τον ΦΠΑ. Πρόκειται για τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί σε τηλεοπτικό σταθμό, αφού όλα τα υπόλοιπα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια εισέπραξαν λιγότερα χρήματα.

Παράλληλα 80.000,64 ευρώ εισέπραξε το ραδιόφωνο του ομίλου ΣΚΑΪ το οποίο μαζί με τον ΦΠΑ κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο 99.200,79 ευρώ. Συμπτωματικά ίσως πρόκειται επίσης για τον πλέον ακριβοπληρωμένο ραδιοφωνικό σταθμό -ενημερωτικό ή μη- σε όλη την επικράτεια.

Η ιστοσελίδα του ομίλου, δήλαδή το skai.gr εισέπραξε καθαρά 100.000 ευρώ, δηλαδή κόστισε στον έλληνα πολίτη 124.000 ευρώ. Ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι ότι έχει τιμολογηθεί ξεχωριστά η υποσελίδα skairadio.gr.Πρόκειται για τη σελίδα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, στην οποία μπορεί να μπει κανείς προκειμένου να δει το πρόγραμμα του σταθμού και ν’ ακούσει τις εκπομπές του. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος έχει εισπράξει ακόμη 30.000 ευρώ, δηλαδή έχει κοστίσει στο Δημόσιο 37.200 ευρώ.

Στη λίστα εμφανίζονται επίσης επτά περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι φέρουν την επωνυμία και αναμεταδίδουν το πρόγραμμα του σταθμού. Πρόκειται για τους ΣΚΑΪ Πιερίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Αχαΐας, Ηρακλείου, Αρκαδίας και Δωδεκανήσου. Συνολικά, τα επτά ραδιόφωνα έχουν εισπράξει 16.500 ευρώ, ενώ από τα δημόσια ταμεία έχει βγει ποσό 20.460 ευρώ. Τέλος η ιστοσελίδα skaipatras.gr, το σάιτ δηλαδή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 89,4 Αχαΐας πήρε 3.000 ευρώ, ποσό που μαζί με τον ΦΠΑ φτάνει τις 3.720 ευρώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter