Λιθουανία: Στο Βίλνιους ανοίγουν ξανά μουσεία και καταστήματα

Λιθουανία: Στο Βίλνιους ανοίγουν ξανά μουσεία και καταστήματα

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα υπαίθρια εστιατόρια, τα μουσεία και ορισμένα καταστήματα θα ανοίξουν ξανά σύντομα, στο πλαίσιο της σταδιακής εξόδου από τον περιορισμό που επιβλήθηκε για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η χώρα μέλος της ευρωζώνης επέτρεψε ήδη την περασμένη εβδομάδα να ανοίξουν ξανά καταστήματα που διαθέτουν ξεχωριστή είσοδο από τον δρόμο.

Όλα τα άλλα καταστήματα θα ανοίξουν ξανά αύριο, Πέμπτη, ενώ τα κομμωτήρια, τα μουσεία και τα υπαίθρια εστιατόρια θα ξαναλειτουργήσουν στις 27 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις υπογράμμισε ότι ο αριθμός των πελατών σε αυτούς τους χώρους θα παραμείνει περιορισμένος και ότι η χρήση της μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για όσους βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

“Εύχομαι να επιστρέψουμε σταδιακά σε μια κανονική ζωή, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση και τα μέτρα προστασίας”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύονται ακόμη, στη χώρα των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων, που έλαβε γρήγορα μέτρα προστασίας από τις 16 Μαρτίου.

Οι αποφάσεις αυτές συνέβαλαν στη μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας στη Λιθουανία που έχει 1.370 κρούσματα μόλυνσης, από τα οποία 28 θάνατοι, έως σήμερα.

Και οι γειτονικές της χώρες, η Λετονία και η Εσθονία, ετοιμάζονται να μειώσουν σταδιακά τους περιορισμούς. Το Ταλίν, του οποίου το σχέδιο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα μένει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, προβλέπει κυρίως τη μερική επαναλειτουργία των σχολείων στις 15 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter