Λίβανος: Εισβολές σε τράπεζες από καταθέτες που ζητούν τα χρήματά τους

Λίβανος: Εισβολές σε τράπεζες από καταθέτες που ζητούν τα χρήματά τους

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα περιστατικά εισβολής οργισμένων λιβανέζων καταθετών σε τράπεζες της χώρας, που ζητούν τα χρήματά τους που παρακρατούνται στους λογαριασμούς τους λόγω της ιστορικής οικονομικής κρίσης και κρίσης ρευστότητας που βιώνει η χώρα.

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Al Jazeera, εννιά είναι μέχρι στιγμής οι εισβολές καταθετών μόνο σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ενώ έντεκα έχουν σημειωθεί από την Τετάρτη. Παράλληλα, αρκετές επιθέσεις έχουν σημειωθεί από πολίτες με σκοπό την καταστροφή μηχανημάτων ΑΤΜ.

 

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν Λιβανέζους να συγκεντρώνονται έξω από τα τραπεζικά καταστήματα και να εμψυχώνουν τους εισβολείς, ένα σκηνικό που έχει επαναληφθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό, σε μια χώρα που έχει μπει στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, από την οποία δεν αναμένεται να βγει στο άμεσο μέλλον.

 

Οι λιβανέζικες τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν τριήμερη παύση στις εργασίες τους από την επόμενη Δευτέρα, εφόσον οι ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζομένων των τραπεζών έχουν αυξηθεί λόγω των εισβολών. Οι λογαριασμοί των πολιτών έχουν παγώσει εξαιτίας της κρίσης ρευστότητας της χώρας, παρά το γεγονός ότι το πάγωμα αυτό δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα από νόμο του κράτους. Παράλληλα, τα δικαστήρια κωλυσιεργούν στις αποφάσεις τους για τους καταθέτες που έχουν προσφύγει μέσω της δικαστικής οδού κι έτσι ορισμένοι από αυτούς προσφεύγουν σε άλλους τρόπους για να λάβουν τα χρήματά τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter