Λίβανος: Επιθέσεις οργισμένων διαδηλωτών σε τράπεζες (Videos)

Λίβανος: Επιθέσεις οργισμένων διαδηλωτών σε τράπεζες (Videos)

Διαδηλωτές στον Λίβανο επιτέθηκαν σε κτίρια τραπεζών, έστησαν φλεγόμενα οδοφράγματα με λάστιχα και έσπασαν τζαμαρίες, κατά τη διάρκεια ποπυλυθών διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα την Πέμπτη σε προάστιο στα ανατολικά της Βηρυτού, οργισμένοι από τους περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών από τις καταθέσεις τους.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους μια μέρα αφότου το κοινοβούλιο του Λιβάνου –για 12η φορά– απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο και να σπάσει το πολιτικό αδιέξοδο που έχει κυριεύσει τη χώρα εδώ και μήνες, βρέθηκαν υποκαταστήματα της Bank Audi, της Bank of Beirut και της Byblos Bank.

Η χώρα έχει μπει, από το 2019, σε έναν ατέρμονο κύκλο οικονομικής κρίσης, με την Παγκόσμια Τράπεζα να κάνει λόγο για μια από τις χειρότερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία. Το νόμισμα της χώρας, η λίρα Λιβάνου, έχει χάσει περισσότερο από το 98% της αξίας του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές, η κρίση έχει τις ρίζες της σε δεκαετίες διαφθοράς και κακοδιαχείρισης από μια πολιτική τάξη που κυβερνά τον Λίβανο από το τέλος του εμφυλίου πολέμου της περιόδου 1975-90.

Πηγή: Al Jazeera, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter