Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό drone

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό drone

Την κατάρριψη ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που βρισκόταν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου ανακοίνωσε την Δευτέρα η οργάνωση Χεζμπολάχ.

Την πληροφορία για την κατάρριψη του drone μετέδωσε το συνδεόμενο με τη Χεζμπολάχ μέσο «War Media», που δημοσιεύει ειδήσεις για πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή περιλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη Ζιμπκίν στον νότιο Λίβανο. Την πληροφορία στη συνέχεια μετέδωσε ο συνδεόμενος με τη Χεζμπολάχ τηλεοπτικός σταθμός Al-Manar και στη συνέχεια κοινοποιήθηκε απευθείας στο Reuters από το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ.

Το περιστατικό εμμέσως επιβεβαίωσε το Ισραήλ, που πάντως ισχυρίστηκε ότι ένα drone «έπεσε σε λιβανικό έδαφος στη διάρκεια δραστηριότητας ρουτίνας» και πως «δεν υπάρχει κίνδυνος» απώλειας δεδομένων από το γεγονός.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ και το Ισραήλ βρίσκονται σε πολυετή αντιπαλότητα ενώ το 2006 βρέθηκαν αντιμέτωποι σε πόλεμο που διήρκεσε ένα μήνα. Έκτοτε, ανάμεσά τους έχουν υπάρξει ένοπλα επεισόδια, ωστόσο μέχρι τώρα έχει αποφευχθεί μια μεγάλης κλίμακας αντιπαράθεση.

Πηγή: Jerusalem Post, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter