Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους

«Δεν μπορούν να γίνουν λάστιχο οι ζωές των εργαζομένων για την αύξηση κερδών των ελίτ. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο χωρίς δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη και για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών.

Δείτε επίσης: Διπλή πρωτοβουλία Τσίπρα ενάντια στο εργασιακό έκτρωμα

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, ότι «υποχρεώνει τους νέους να εργάζονται με πενιχρή αμοιβή και απαράδεκτες συνθήκες, ή να βλέπουν τα όνειρα και τη ζωή τους να λιμνάζουν στην ανεργία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε «πυρά» κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «οδηγεί τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα για να ξεπληρώσει τις προεκλογικές του υποχρεώσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους εργατικών κέντρων και συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησε κάλεσμα ώστε άπαντες «να μπουν σε θέση μάχης», διότι όπως τόνισε «η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία. Κι όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις. Όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες, αλλά με στόχο να τον κερδίσεις».

Μάλιστα, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η υπόθεση των εργασιακών θα αποτελέσει τη «μάχη των μαχών» κόντρα στην κυβέρνηση. «Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο χωρίς δικαιοσύνη για τους εργαζόμενους».

«Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί με κυνισμό την πανδημία ως ευκαιρία»

«Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι αυτές τις προθέσεις για τη διάλυση της εργασίας και τη ταπείνωση των μισθών, τα τζάκια αυτά δεν τις έχουν εκφράσει τώρα. Τις έχουν επιχειρήσει χρόνια τώρα με αφορμή τα μνημόνια και σύμμαχο τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ. Γνωρίζαμε επίσης ότι η πανδημία θα αφήσει ανοιχτές κερκόπορτες, με τη καθιέρωση της τηλεργασίας που είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορεί να ελέγχει κανείς το χρόνο εργασίας και τις υπερωρίες.

Αυτό που δε γνωρίζαμε ήταν ο κυνισμός με τον οποίο ο κος Μητσοτάκης, θα επιχειρούσε να αξιοποιήσει τη πανδημία ως ευκαιρία για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κόλαση της θεσμοθετημένης ασυδοσίας και τους εργαζόμενους στις ερπύστριες του οδοστρωτήρα, που είχε υποσχεθεί και προεκλογικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ασκώντας εκ νέου δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καλώντας τη «να το ξανασκεφτεί και να μην επιχειρήσει να καταθέσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο».

«Σε κάθε περίπτωση αν νομίζει ότι επειδή έχει τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ με το μέρος του θα καταφέρει να κρατήσει σε ύπνωση τους εργαζόμενους και τους νέους ανθρώπους, όταν απειλείται η ίδια η καθημερινότητα και η ζωή τους, κάνει λάθος», τόνισε.

Παρακολουθήστε LIVE την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader