Κυβερνητικά «ψελίσματα» για επιτάξεις μετά το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων

Κυβερνητικά «ψελίσματα» για επιτάξεις μετά το μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την εισήγησή του στη σημερινή ενημέρωση τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται «στη χειρότερη καμπή της πανδημίας από την αρχή της», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη κρίση», δηλώνοντας για ακόμη μια φορά την αισιοδοξία του για το γεγονός πως «το τέλος της κρίσης είναι κοντά», αν και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων. 

Παράλληλα, ενημέρωσε για την παραχώρηση 550 κλινών από τον ιδιωτικό τομέα στο ΕΣΥ, με τις 450 εξ αυτών να είναι non Covid. Συγκεκριμένα, 300 κλίνες θα παραχωρήσει το Hellenic Healtch Care Group, 100 το ΙΑΣΩ ΑΕ Group, 60 η Ευρωκλινική Αθηνών, 50 ο Όμιλος Αθηνών και 40 η Βιοιατρική.

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκριθούν εντός 48 ωρών στο κάλεσμα του υπουργείου, θα εισηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες επίταξης. Μετά από έναν χρόνο και τρία πανδημικά κύματα, η κυβέρνηση αρχίζει να… ψελλίζει τη λέξη «επίταξη», υπό το βάρος των επιδημιολογικών δεδομένων του τελευταίου 24ωρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter