Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά και βρεφονηπιακοί σταθμοί – Οι νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις

Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά και βρεφονηπιακοί σταθμοί – Οι νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις

Προχωρά το κυβερνητικό σχέδιο για την πλήρη επανεκκίνηση δραστηριοτήτων μέχρι τα τέλη Μαΐου, με αφορμή και την επανεκκίνηση του τουρισμού, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Στις ανακοινώσεις της Παρασκευής έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες για την επανεκκίνηση των μουσείων, των θερινών σινεμά, των ζωντανών θεαμάτων αλλά και των βρεφονηπιακών σταθμών, με τη Βάνα Παπαευαγγέλου να ανακοινώνει ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε τις εξής ανακοινώσεις:

  • Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία.
  • Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
  • Στις 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι από το Σάββατο 8 Μαΐου επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, ενώ μειώνεται το ποσοστό εμβαδού που αντιστοιχεί ανά πελάτη σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δημοτικά και τα γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test -δύο φορές την εβδομάδα- για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Την ίδια μέρα επαναλειτουργούν τα τμήματα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, των ΕΠΑΛ και των Κολεγίων, ενώ επανεκκινούν τα διοικητικά δικαστήρια και ορισμένες διαδικασίες στα πολιτικά και τα ποινικά δικαστήρια.

«Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ – Στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί»

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε ότι το ποσοστό θετικότητας στην επικράτεια παραμένει στο 4,2%, αναφέροντας ότι για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έπεσαν κάτω από 20.000. Πτωτική είναι και η πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 391 κατά μέσο όρο ημερησίως. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι πολίτες, ενώ έκρουσε τον «κώδωνα» του «κινδύνου» σχετικά με φαινόμενα χαλάρωσης που έχουν παρατηρηθεί στους εμβολιασμένους. Τέλος, τόνισε ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter