Εκκλήσεις Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων προστασίας

Εκκλήσεις Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων προστασίας

Υπενθύμιση των επόμενων βημάτων για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων (τα οποία ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας) αλλά και εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού περιελάμβανε η ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για μικρές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά και κυρίως σε άτομα από 20-36 ετών, αλλά και στην έξαρση των κρουσμάτων στη Δυτική Ελλάδα η οποία πιθανότατα οφείλεται λόγω των ημερών του Πάσχα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μείωση του ποσοστού θετικότητας (Rt) που πλέον ανέρχεται στο 0,8.

«Είμαστε ανήσυχοι γιατί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός», παραδέχθηκε η κ. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι η μείωση του αριθμού θα αργήσει να σημειωθεί λόγω της χρήσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δοθεί μήνυμα χαλάρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στο τέλος του lockdown και στη συνέχεια υπενθύμισε το τι θα ισχύει από σήμερα στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και τη διακοπή χρήσης των SMS. Επίσης από Δευτέρα, απαιτείται ένα self test τη βδομάδα για τα σχολεία κι αυτό θα πρέπει να προσκομίζεται κάθε Δευτέρα.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση, τηρούμε τους κανόνες», επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένες περιοχές, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να απευθύνει έκκληση στους κατοίκους: Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν έχουν πάρει άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter