Άνοιγμα λιανεμπορίου από Δευτέρα – «Πείραμα» με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Άνοιγμα λιανεμπορίου από Δευτέρα – «Πείραμα» με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου υπό προϋποθέσεις, με τη χρήση ειδικού κωδικού από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών παραμένει στα ύψη. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το νέο… κυβερνητικό πείραμα, όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, με την πιλοτική εφαρμογή της μετακίνησης με τον κωδικό 6 μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για νέο… μείγμα μέτρων τα οποία η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα «περιορίσει τις εστίες μετάδοσης», σημειώνοντας για μία ακόμη φορά ότι η… ατομική ευθύνη είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος. «Καμία χαλάρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά για τους εμβολιασμούς αλλά και τα self test στα οποία φανερά «ποντάρει» πλέον η κυβέρνηση για την ανάσχεση της έξαρσης του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται το click away και το click in shop. Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση για άθληση με τον κωδικό 6 ανά οικογένεια ή μέχρι τρία άτομα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας. «Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δραστηριότητας», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά.

Όσο για τη λειτουργία των σχολείων, των πολυκαταστημάτων αλλά και των εμπορικών κέντρων, τονίστηκε ότι τα δεδομένα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα.

«Συναγερμός» για τη Θεσσαλονίκη – Σε νοσοκομείο Covid το Θριάσιο

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας ότι ζήτησε από τον Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στην περιοχή για να αξιολογήσει την κατάσταση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τις 7 Απριλίου, το Θριάσιο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο Covid, για την αποκλειστική νοσηλεία περιστατικών με κορονοϊού. Το νοσοκομείο θα διαθέτει 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ. Όπως σημείωσε ο υπουργός, τα υπόλοιπα περιστατικά θα κατευθύνονται «στον ιδιωτικό τομέα και σε ιδιωτικές κλινικές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας συνέχισε τις εκκλήσεις προς τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων, καλώντας τους «για μία ακόμη φορά να προστατευθείτε και να προστατεύσετε τους ανθρώπους γύρω σας», σε μία ακόμη αναφορά στο… αγαπημένο κυβερνητικό αφήγημα, αυτό της ατομικής ευθύνης.

«Τις επόμενες λίγες εβδομάδες πρέπει να παρεμερίσουμε όλοι την κούρασή μας», ανέφερε επίσης ο Βασίλης Κικίλιας στην τοποθέτησή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter