Έκλειψη ηλίου: LIVE η εξέλιξη του σπάνιου φαινομένου – Αιωνόβιος στις ΗΠΑ βλέπει την 13η στη ζωή του

Έκλειψη ηλίου: LIVE η εξέλιξη του σπάνιου φαινομένου – Αιωνόβιος στις ΗΠΑ βλέπει την 13η στη ζωή του

Η ολική έκλειψη ηλίου κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να κοιτάζουν τον ουρανό καθώς το φεγγάρι αποκλείει ντελώς τον ήλιο για περισσότερα από τέσσερα λεπτά σε ορισμένα μέρη της γης.

Δείτε LIVE :

Μάλιστα, για έναν 105χρονο… «κυνηγό εκλείψεων», όπως τον αποκαλούν, αυτή θα είναι η 13η φορά που παρακολουθεί το αστρονομικό φαινόμενο.

Ο ΛαΒέρν Μπίσερ από το Τέξας, έχει ταξιδέψει σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και σε ξένες χώρες για να δει και να παρακολουθήσει δώδεκα ηλιακές εκλείψεις.

Αν και ξεκίνησε σχετικά αργά το «σπορ», αφού είδε την πρώτη του έκλειψη το 1963 όταν ήταν 44 ετών, μαζί με τη σύζυγό του Μάριον, ο Μπίσερ θεωρεί ότι «αν δεις μια έκλειψη θες να τις δεις όλες». «Αυτή η μία έκλειψη ήταν το μόνο που χρειάστηκε», πρόσθεσε.

Η τελευταία έκλειψη που παρακολούθησε με τη σύζυγό του, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 97 ετών, ήταν το 2017.

Η σύντροφός του στο «κυνήγι του Ήλιου» δεν πρόλαβε να δει την καλύτερη, όπως ανέφερε ο Μπίσερ, για την έκλειψη που θα δει από το σπίτι του στο βόρειο Τέξας.

Η έκλειψη θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ το απόγευμα της 8ης Απριλίου. Θα είναι αρχικά ορατή ως μερική έκλειψη που αρχίζει στις 12:06 μ.μ. CDT (Κεντρική Ζώνη Βόρειας Αμερικής) κοντά στο Eagle Pass στο Τέξας, πριν προχωρήσει σε ολική έκλειψη περίπου στις 1:27 μ.μ. CDT και αρχίσει να προχωρά κατά μήκος της πορείας του φαινομένου που θα εξελιχθεί προς τα βορειοανατολικά τις ώρες που θα ακολουθήσουν.

Τυχεροί θα είναι όσοι παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη Ηλίου στο Λιτλ Ροκ, (Αρκάνσας), στην Ιντιανάπολη, (Ιντιάνα), στο Ντέιτον, και στο Κλίβελαντ, (Οχάιο), στο Μπάφαλο, το Ρότσεστερ και τις Συρακούσες, (πολιτεία της Νέας Υόρκης) και στο Μπέρλινγκτον, (Βερμόντ).

Θα χρειαστούν περίπου 80 λεπτά από τη στιγμή που το φεγγάρι θα αρχίσει για πρώτη φορά να καλύπτει τον ήλιο μέχρι τη στιγμή της ολικότητας, και στη συνέχεια άλλα 80 λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αντίστροφα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter